Spălătorie prinsă furând apă!

1



În ultima perioadă reprezentanții SC Apă Canal 2000 S.A. au intensificat controalele pentru depistarea celor care utilizează racorduri ilegale la apă cu scopul de a ocoli aparatele de măsurare a consumului. A fost descoperit un alt agent economic, al patrulea de la începutul anului, care folosea un astfel de racord pentru spălătoria auto pe care o deținea. Pe numele administratorului a fost întocmit dosar penal.


În lunile ianuarie și februarie au fost depistații patronii a două spălătorii auto și patronul unui restaurant, toate din Pitești, care foloseau racorduri ilegale, furând apă. Încă de pe atunci reprezentanții SC Apă Canal 2000 anunțau că vor continua controalele. În urma unei acțiuni care s-a desfășurat marţi, la un agent economic cu profil de activitate „Spălătorie auto de pe raza comunei Bradu – zona Târgului Săptămânal, o echipă din cadrul Serviciului Control al S.C. Apă Canal 2000 S.A. a constatat că agentul economic avea dublu branşament, care îi permitea fraudarea consumului de apă.
A fost întocmit dosar penal
Ca să scoată la iveală frauda, angajații societăţii Apă Canal au folosit un buldoexcavator cu ajutorul căruia au săpat o groapă în locul unde erau branșamentele.”Fiind întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de furt de apă din sistemul public, la fața locului s-a prezentat un echipaj al Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș – Poliţia Comunei Bradu, la solicitarea S.C. Apă Canal 2000 S.A. pentru aplicarea tuturor măsurilor legale prevăzute de Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal. Operatorul S.C. Apă Canal 2000 S.A. a calculat prejudiciul conform prevederilor legale în vigoare, iar agentul economic depistat cu branşament ilegal este obligat să achite şi contravaloarea lucrărilor de desfiinţare a branşamentului ilegal. Atragem atenţia, pe această cale, asupra faptului că toţi utilizatorii care recurg la astfel de modalităţi de fraudare a consumului de apă trebuie să fie conştienţi de riscurile la care se expun, acestea fiind de natură materială, administrativă, contravenţională şi penală”, a transmis SC Apă Canal într-un comunicat de presă. M.Sandu


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.