Învinşi de olteni în ultimul minut!

0

  • SCM Craiova – BCM U FC Argeş Piteşti 78-74(18-12, 15-24, 20-18, 25-20)



Echipa de baschet masculin a Piteştiului a încheiat turneul cu numărul 9 din Liga Naţională de Baschet Masculin cu o înfrângere. BCM U FC Argeş Piteşti a pierdut cu 74-78 confruntarea cu SCM U Craiova disputată la Sala Sporturilor din Bănie. Acesta a fost singurul meci jucat de piteşteni la acest turneu, partida cu Dinamo nemaiavând loc datorită numeroaselor cazuri de COVID-19 înregistrate de bucureşteni.


Oltenii au început tare meciul iar la jumătatea primului sfert conduceau cu 13-3. Piteştenii au revenit în joc cu 5 puncte marcate de Gajovic iar la finalul primului sfert Craiova conducea cu 18-12. Alb-violeţii au început excelent actul secund şi au reuşit un un run de 7-0, prin care trecea la conducere. Cele două echipe au mers apoi umăr la umăr, iar las pauya mare BCM U Piteşti conducea cu 36-33. Echilibrul s-a menţinut şi în actul al treilea, iar înaintea ultimei secvenţe craiovenii aveau un avans de un punct, 54-53. Oltenii au început în forţă sfertul patru şi s-au distanţat la nouă puncte. Piteştenii au revenit în joc şi s-au apropiat la o posesie, însă SCM Craiova a gestionat mai bine finalul reuşind să câştige la o diferenţă de patru lungimi. Cu cele 18 puncte marcate, Goran Filipovic a fost cel mai bun marcator al oltenilor şi al meciului. El a fost secondat de Pratt, cu 12 puncte, 9 recuperări și 8 pase decisive, Cinac și Henson tot cu 12 puncte fiecare, urmat de Vucic cu 11 puncte. Principalii marcatori ai BCM U Piteşti au fost Goran Gajovic cu 17 puncte şi Nikola Jevtovic cu 14 puncte. În urma acestui eşec, BCM U FC Argeş a coborât pe locul 4 al clasamentului, cu cele 28 de puncte, adunate în 17 meciuri.
Tudor Costescu: „Jocul nostru suferă”
La finalul partidei cu SCM U Craiova, pierdută de BCM U FC Argeş Piteşti , la o diferenţă de patru puncte, antrenorul argeşenilor s-a declarat dezamăgit de jocul echipei.
Tudor Costescu a pus acest eşec pe seama greşelilor individuale: „Suntem în căutări. Din păcate, modul în care jucăm, nu ne îndreptăţeşte să sperăm la o victorie cu echipele din partea superioară a clasamentuluim, decât printr-un accident. Jocul nostru suferă. În afară de jocul colectiv, avem şi evoluţii individuale care nu dau satisfacţie. Cu echipele experientate e greu să îţi apropii victora. E al doilea meci în care cred eu că pierdem 90% datorită modului în care noi jucăm şi nu datorită problemelor pe care le punem adversarului. Facem greşeli pe care nu-mi doresc niciodată ca echipa noastră să le facă. Trebuie să studiem foarte bine ce se întâmplă pentru că în ultimul timp jocul nostru suferă”.M.D.