Timpi de preparare:
Timp de preparare: 40 min
Timp de gătire: 120 min
Gata in: 2 ore, 40 min
Ingrediente:
1 gâscă de 3 kg
200 gr. carne tocată de cârnaţi
4 ficăţei de pui
150 gr. miez de pâine
1 ceapă
250 ml lapte
sare şi piper
Pentru copt
75 g unt
2 bucăți praz
4 morcovi
500 ml vin alb
Mod de preparare:
1. Pasărea se curaţă foarte bine, eventual se pârlește la flacara aragazului și se usucă.
2. Se pregătește umplutura prin amestecarea cepei tocate mărunt cu ficatul tăiat cubuleţe, carnea tocată și miezul de pâine. Amestecul se umezește cu lapte, se amestecă și se potrivește gustul de sare si piper. Se umple gâsca și se coase cu sfoară alimentară.
3. Tava de copt se unge cu un pic de unt, se așează gâsca, se unge cu restul untului topit și se pun şi morcovii și prazul tăiate. Se dă la cuptor pentru o oră, apoi se toarnă și vinul și se mai lasă la copt încă o oră, stropind-o periodic cu sos din tavă.
4. Cu 20 de minute înainte de final, se scoate pasărea, se taie în „V-uri” pieptul, se stropește cu sos din tavă și se dă din nou la cuptor, până se rumeneşte frumos.
ZIARUL CURIERUL ZILEI ESTE INTERESAT DE OPINIILE ŞI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ, LEGATE DE CONŢINUTUL CURIER.RO.
De asemenea, aducem în atenţia tuturor CLIENȚILOR noștri ACTUALI și VIITORI, noua adresă de E-MAIL a redacţiei: anuntcurierulzilei@gmail.com Trimite
CONTACTAŢI-NE LA TELEFOANELE: 0248/215740; 0248/215726; 0348/401525