Mii de persoane verificate după intrarea în vigoare a noilor restricții!

0
0

De vineri, în Pitești și în alte localități din Argeș au intrat în vigoare noi restricții, dat fiind faptul că rata infectărilor a depășit pragul de 4/ 1000 locuitori. Poliţiştii şi jandarmii au intensificat controalele verificând mii se persoane. În 48 de ore au fost date  peste 300 de sancţiuni. M.S.

 

Potrivit unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în zilele de vineri sâmbătă şi duminică nu mai sunt permise deplasările în afara locuinţei după ora 20.00, iar magazinele trebuie să se închidă la ora 18.00. Măsura a fost instituită pe o perioadă de 14 zile, putând fi prelungită doar dacă se menţine, sau creşte, acest coeficient.

Polițiștii argeșeni, alături de celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat, pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19 au efectuat controale începând de vineri.

„În ultimele 48 de ore, polițiști au desfășurat 58 de acțiuni punctuale (din care 52 de acțiuni independente, 4 acțiuni împreună cu lucrători I.J.J. Argeș și două acțiuni cu reprezentanți ai altor instituții).

Au fost verificate 4.482 de persoane, 263 de mijloace de transport în comun și 286 de societăți comerciale.

Au fost vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural. Localurile şi restaurantele au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 315 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 45.500 de lei, după cum urmează:
-242 de sancțiuni, în valoare de 28.750 de lei, ca urmare a nepurtării măștii de protecție;
-60 de sancțiuni, în valoare totală de 8.250 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.
-13 sancțiuni, în valoare totală de 8.500 de lei, ca urmare a participării la un eveniment privat”, a transmis Mădălina Epure, purtător de cuvânt al ISU Argeş.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.