Chiftele în sos de brânzeturi

0



Timpi de preparare:
Timp de preparare: 15 min
Timp de gătire: 15 min
Gata în: 30 min
Ingrediente:
Pentru chiftele
800 gr. carne tocată (amestec vită și porc)
1 ceapă
1 morcov
2 căței de usturoi
1 ou
1 cartof
1-2 felii de pâine
1/2 legătură pătrunjel proaspăt
sare și piper după gust
1 linguriță combinată de rozmarin, busuioc, oregano, cimbru
Pentru sos
25 g unt
30 g făină
400 ml lapte
100 g cașcaval afumat
100 g mozzarella
50 gr parmezan
20 g gorgonzola
sare și piper după gust
Mod de preparare:
Înmoaie pâinea, stoarce-o de apă. Bate oul. Toacă ceapa, pătrunjelul, usturoiul, rade cartoful și morcovul și amestecă-le. Într-un castron mare pune carnea tocată, adaugă legumele , pâinea și oul bătut. Condimentează. Formează chiftelele și pune-le într-o tigaie mare la prăjit (în serii, câte 5-8 minute), până se rumenesc pe ambele părți. Când s-au făcut chiftelele, scoate-le pe toate pe un șervețel să absoarbe din grăsime. În aceeași tigaie mare, topește untul, adaugă – pe rând și amestecând continuu – făina, laptele. când s-a format și îngroșat sosul, adaugă pe rând brânzeturile rase. amestecă și lasă 1-2 minute pe foc să se combine aromele. Adaugă chiftelele și mai lasă-le la făcut cât consideri tu că e nevoie.