7 persoane în pericol, din cauza unui şofer băut!

0



Inconştineţă! Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, a pus în pericol viaţa a şapte persoane, dacă o luăm în calcul şi pe a lui, după ce a urcat beat la volan și fără permis. Toți cei şapte, între ei o gravidă şi patru miori, erau înghesuiţi într-un Logan. Conducătorul auto a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat cu maşina pe câmp, la Davidești.


„Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Mioveni s-a stabilit că un bărbat de 49 de ani, din Mihăești, care conducea un autoturism pe DN 73D, din direcția Mioveni către Davidești, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, răsturnându-se în afara părții carosabile. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare mai mare decât limita de 0, 40mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, din verificări, polițiștii au constatat faptul ca șoferul avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat. În urma accidentului, șoferul și o pasagera în vârstă de 20 de ani (însărcinată) au fost transportați la spital pentru investigații suplimentare. În cauza va fi întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără drept și sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, declara Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş referitor la accident.
Şi-a smuls branula refuzând transportul la spital
Cel de la volan este Romel V. Oamenii legii au stabilit că şoferul a pierdut controlul maşinii fără un motiv aparent, singurul plauzibil fiind starea lui euforică. Atunci când l-au testat, s-a stabilit că avea o concentraţie de 0,65 la mie alcool în aerul expirat. Printre pasageri se numărau şi patru minori care au scăpat, ca prin minune, numai cu câteva zgârieturi. Un alt pasager, bărbat, aflat şi el în stare de ebrietate, a fost extrem de agitat. Deşi era rănit uşor şi ar fi necesitat transportul la spital, acesta a refuzat, gesticulând şi vociferând. Ba, la un moment dat, şi-a smuls de la braţ şi branula pusă de cadrele medicale. Transportat la spital, pe lângă îngrijirile medicale de care avea nevoie, lui Romel V. şoferul, i-au fost recoltate şi probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Bărbatul va trebui să răspundă în fața legii pentru faptele sale. M.Sandu