Pui Kiev

0



Timpi de preparare:
Timp de preparare: 35 min
Timp de gătire: 20 min
Gata în: 55 min
Ingrediente:
4 felii de bacon
4 bucăți x 150 gr. piept de pui dezosat
3 linguri făină
2 ouă mari
150 gr. pesmet
ulei de măsline
ulei de floarea soarelui
2 mâini pline de frunze de spanac
2 lămâi
jumătate de pachet de unt (la temperatura camerei)
1 vârf linguriță piper
Pentru unt
4 căței de usturoi
15 gr. pătrunjel
jumătate de pachet de unt
Mod de preparare:
Prăjește bacon-ul în ulei de măsline, într-o tigaie, pe ambele părți, până devine ușor crocant. Scoate untul ca să se mai înmoaie. Toacă mărunt usturoiul și pătrunjelul. Amestecă-le în untul moale și dă la frigider. Preîncălzește cuptorul. Acum, crestează un „buzunar” în fiecare piept de pui în parte, în care urmează să bagi ingredientele. Scoate untul din frigider, împarte-l în 4 bucăți egale și pune câte o pătrime în fiecare piept de pui. Apoi câte o felie de bacon crocant. Închide portofelele. Într-o farfurie plată pune făina, într-un bol cu fund lat bate ouăle și într-o altă farfurie presară pesmetul. Dă fiecare piept de pui umplut, pe rând prin cele 3 vase. Într-o tigaie în care ai pus puțin ulei de floarea soarelui, pune cele 4 bucăți de pui la prăjit până se rumenesc ușor. Apoi dă-le la cuptor pentru 10 minute sau până când observi că s-au pătruns.
Dacă vrei, le poți face direct la cuptor (lăsându-le 20 de minute sau un pic mai mult).