Ştiri de la IPJ

0



Judecat pentru evaziune fiscală
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2011-2013, S.T. un bărbat de 57 de ani, din Costești, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă şi ar fi declarat organelor fiscale cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale, respectiv achiziţii de bunuri și servicii de la patru societăți comerciale cu identitate cu comportament de tip fantomă, din județele Argeș, Vâlcea și Iași. Prejudiciul adus bugetului statului este în valoare de 819.000 de lei. Pentru recuperarea acestuia, a fost instituită măsura sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile și imobile prezente și viitoare ale celui în cauză.
250 de şoferi amendaţi
Miercuri, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pe fondul condițiilor meteo nefavorabile, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 250 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 65.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 11permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.
Viteza i-a lăsat fără permis
Tot miercuri, poliţiştii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 60 de ani, din Mihăești, care conducea un autoturism Logan, pe DN 73, pe raza localității de domiciliu, fiind înregistrat cu aparatul radar cu viteza de 120 km/h. Ion B. a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere i-a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare. Tot poliţiştii Biroului Rutier Câmpulung au depistat-o pe Ionela G., o femeie de 47 de ani, din București, care conducea un autoturism Mercedes pe DN 73, pe raza localității Schitu Golești, cu viteza de 125 km/h. M.S.