Timpi de preparare:
Timp de preparare: 20 min
Timp de gătire: 15 min
Gata în: 35 min
Ingrediente:
16 ciuperci
100 gr. muguri de pin
8 felii pâine de o zi
5 căţei de usturoi
2 linguri ulei
câteva fire de pătrunjel
sare şi piper
Mod de preparare:
Ciupercile umplute fac un aperitiv delicios şi simplu pentru invitaţi. Iar dacă sunt de post, e şi mai bine!
1. Ciupercilor li se taie piciorusele care se vor folosi la altceva sau se pot toca şi amesteca în umplutură.
2. Pâinea se curaţa de coajă, se fărâmiţează şi se amestecă cu usturoiul pisat, mugurii de pin uşor mărunţiţi, sare, piper si ulei. Se amestecă bine şi cu această compoziţie se umplu pălăriile ciupercilor.
3. Se aşază într-o tavă unsă cu puţin ulei, se badijonează şi ele cu un pic de ulei şi se dau la cuptor pentru 30 de minute.
4. Se servesc calde sau reci, presărate cu patrunjel.