Amendat din cauză că refuză să stea în carantină!

0

Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din comuna Dobreşti, ignoră cu încăpăţânare măsurile impuse prin lege privind carantinarea la întoarcerea din străinătate. Într-un an de pandemie, acesta a venit şi a plecat în Germania de mai multe ori, de fiecare dată, refuzând să respecte legislaţia care îl obliga să nu părăsească domiciliul 14 zile. M.S

Poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești au identificat un bărbat de 40 de ani, din Dobrești, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, din localitatea de domiciliu.
În urma celor constatate, bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 2.500 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situația a fost comunicată către D.S.P. Argeș, anunţă IPJ Argeş.

Bărbatul este cunoscut de oamenii legii, fiind amendat deseori. Acesta a plecat în Germania şi s-a întors în România, de mai multe ori, fără să respecte măsura carantinării. Acesta refuză să stea în carantină, spunând în mod explicit poliţiştilor acest lucru. Aşa se explică şi valoarea amenzii. În condiţii normale, oamenii legii aplică o sancţiune de 1000 lei, numai că, în cazul de faţă au dat o amendă de 2.500 lei, sperând că va fi şi ultima.