Timpi de preparare:
Timp de preparare: 15 min
Timp de gătire: 120 min
Gata în: 2 ore, 15 min
Ingrediente:
4 mere
3 crenguțe cimbru
20 gr. unt
3 linguri miere
300 ml supă din concentrat de pui
8 felii bacon
1 curcan de max. 3 kg
sare şi piper
Mod de preparare:
1. Pasărea se curăţă foarte bine atât la interior, cât și la exterior. Se așează în tava de copt.
2. Se acoperă pieptul cu felii subţiri de bacon care se încalecă puţin, se stropeste totul cu untul topit și se presară cu sare si piper.
3. Se dă tava cu pasărea la cuptor pentru o oră. Apoi, se toarnă în tavă supa preparată din concentrat de pui, se presară cimbrul, se pun merele tăiate în doua și se mai lasă la cuptor pentru încă o oră. Pasărea se stropește deseori cu sosul din tavă.
4. Cu 5 minute înainte de a scoate curcanul de la cuptor, se unge cu miere. După coacere, curcanul se învelește 10 minute în folie de aluminiu și se lasă așa. Sosul din tavă se strecoară și se pune pe foc. Se lasă la fiert până ce devine mai gros. Se aduce curcanul cu mere alături și sosul separat.
ZIARUL CURIERUL ZILEI ESTE INTERESAT DE OPINIILE ŞI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ, LEGATE DE CONŢINUTUL CURIER.RO.
De asemenea, aducem în atenţia tuturor CLIENȚILOR noștri ACTUALI și VIITORI, noua adresă de E-MAIL a redacţiei: anuntcurierulzilei@gmail.com Trimite
CONTACTAŢI-NE LA TELEFOANELE: 0248/215740; 0248/215726; 0348/401525