Amănunte de la dubla crimă!

1



Crimă oribilă petrecută la Mihăeşti! Irinel Ciobanu, de 44 de ani, din comuna Cetăţeni, a ucis, cu sânge rece, un băiat de 15ani, fiul fostei sale concubine, şi pe Ramona Stricatu, care ar fi trebuit să împlinească astăzi, 38 de ani. Atacul furibund a avut loc din gelozie, după ce femeia l-a părăsit. În urmă cu 4 luni cei doi au fost invitaţi la emisiunea Acces Direct, într-o încercare de împăcare, acolo unde bărbatul a dezvăluit că o ucide dacă îl va părăsi. Citiţi în continuare amănuntele dublei crime.


Povestea celor doi, Ramona şi Irinel, a început în urmă cu vreo 20 de ani, asta după cum au povestit ei la Acces direct, în urmă cu 4 luni. Cei doi au avut o poveste de dragoste, numai că nu au rămas împreună, fiecare a mers pe drumul lui. El s-a căsătorit şi a avut o fetiţă, ea dintr-un alt mariaj a ieşit cu băieţelul. Nu au stat prea mult cu partenerii, iar după, fiecare şi-a trăit viaţa aşa cum a vrut. De vreo 4 ani, s-au reîntâlnit şi au reluat relaţia. Numai că, lucrurile nu au mers prea bine, pentru că Ramona, a povestit la emisiunea la care au apărut în ianuarie 2021, că a fost bătută în nenumărate rânduri de Irinel şi chiar ameninţată cu moartea. În cadrul emisiunii femeia a spus că înaintea ei Irinel a “ţinut” 6 femei, toate relaţiile fiind distruse din cauza agresivităţii bărbatului. La rândul său, bărbatul a dezvăluit, în direct, că o omoară dacă îl va părăsi. „Ai ameninţat-o cu moartea pe iubita ta, Ramona, dacă se desparte de tine?”, a fost întrebat bărbatul de către moderatoare, iar acesta a răspuns afirmativ. În aceeași emisiune, femeia a spus că „dacă că eu nu vin aici, mi se trage din mâna lui şi mie, şi copilului”.
L-a părăsit şi s-a mutat la Mihăeşti
Ramona l-a părăsit şi a decis să plece la familia ei din Mihăeşti, să scape, împreună cu fiul de 15 ani, de bătăile aplicate de Irinel Ciobanu. De circa două săptămâni avea o nouă relaţie, ceea ce se pare că l-a scos din minţi pe fostul concubin, care, spun apropiaţii, a urmărit-o multe zile. Duminică, femeia se ducea, cu băiatul, în curtea bisericii din satul Drăghici, comuna Mihăești, să aprindă lumânări la mormintele părinţilor ei, când a avut loc tragedia. Bărbatul i-a urmărit. L-a ucis pe fiul acesteia, în drum cu o lovitură de cuţit, la gât. Ulterior a fugit după ea şi a omorât-o în curtea bisericii, apoi a vrut să se sinucidă şi s-a tăiat la gât.În timpul cercetărilor de la faţa locului, anchetatorii au făcut lanţ şi ţinând în mână o folie au acoperit imaginea băiatului până au terminat cercetările. Nu au vrut ca un copil să devină, după moarte, obiectul curiozităţii celor adunaţi în zonă. Pe partea cealaltă un alt poliţist încerca să îi convingă pe oameni să îşi ia de acolo proprii copii ca să nu vadă aşa ceva!
A vrut să se omoare peste ea!
Cel care i-a anunţat pe poliţişti de tragedie a fost preotul Marcel Popa. Acesta a povestit că l-a găsit pe băiat căzut pe stradă , în faţa lăcaşului sfânt. „Am venit repede la biserică și am văzut copilul plin de sânge, era căzut pe brânci. N-am îndrăznit să facem nimic, că se vedea că este mort și nu ştiam, ori a fost aruncat dintr-o mașină, ori cineva l-a omorât. Am sunat imediat la 112. Am spus că este un copil mort și au intervenit. Soţia a venit pe lângă mine și pur și simplu a trecut pe lângă cei doi, acolo, care erau unul peste altul. Când s-a întors, a început să strige că omoară pe altcineva acolo. Venise Poliţia între timp. Când ne-am dus acolo cu poliţia, el o tăiase pe femeie şi îşi băgase cuţitul în gât, voia să se omoare peste ea. Poliţia l-a prins, i-a scos cuţitul, l-a aruncat…Pe copil l-a omorât primul. Cred că ea a fugit în curtea bisericii crezând că scapă şi a prins-o şi a…Ea era în concubinaj cu alt bărbat de aici, din Geabelea. El zice că ea a plecat de acasă ca să vină să aprindă lumânări la mormânt. A fost prinsă de celălalt concubin, fostul soţ. A omorât copilul după aia, cred, că a alergat şi a omorât-o şi pe ea. Nu ştiu ce o fi avut cu băiatul. Cred că au avut vreo discuţie, o altercaţie. Copilul nu era al lui, era dintr-o altă căsnicie şi probabil s-o fi certat, o fi vrut s-o apere pe maică-sa. Când l-a văzut soţia mea, el era peste ea acolo. Când ne-am dus noi ea era deja tăiată. Cred că se omora şi el dar l-a oprit Poliţia”, a declarat preotul Marcel Popa, de la Parohia Mihăeşti.
A urmărit-o mult timp
La rândul său, Paul Benţoiu, actualul iubit susţine că femeia a fost urmărită mult timp de fostul concubin.: “Se ducea la ea, acolo la familia ei. A tras de ea, de copil <Dacă nu vrei să mergi acasă, te tai, te omor și tot nu te las>. Am vorbit acum la 3 cu ea, hai să merg eu cu tine la cimitir, nu stai acasă, stai acasă, stai liniştit. Da, era urmărită de la Paște. El a vrut să mă omoare și pe mine. Și azi am auzit: <Băi, te urmărește cineva. Și ieri și azi.> Am zis: <Spune-i măi să ma lase în pace, că nu stau de el.> I-am zis și eu vorbe urâte. Apoi s-a interesat la ăla, la ăla.. .De luni a urmărit-o, de lunea trecută, când la Piteşti, când la Câmpulung. Astăzi (n.r duminică) el era pe traseu. Era urmărită de când am luat-o eu și eu fără să știu. El umbla cu diferite maşini, că dacă-l ştiam, n-o lăsam eu. Azi mi-a zis că se duce la cimitir și i-am zis: <Bine iubirea mea, vezi ce faci! Mie nu prea-mi plac drumurile astea, când la cimitir, când acasă. Vezi că eşti luată în vizor!> “. Mi-a zis să stau liniştit că nu se întâmplă nimic. Nu pleca ea fără copil. Avea 37 de ani,. Marţi, acum, am vorbit cu cineva să-i fac… (n.r a izbucnit în lacrimi) să-i fac un cadou. Făcea 38 de ani, marţi (n.r astăzi).”
Criminalul operat, se află în afara pericolului
După crimă, Irinel Ciobanu a fost dus la spitalul, fiind transferat direct în sala de operaţii. „Bărbatul a fost adus, duminică, la Spitalul Județean din Pitești, cu un echipaj al Serviciului de Ambulanța Argeș, în stare de semiconștiență. Prezenta o plagă deschisă la nivelul gâtului. După ce a fost evaluat de specialiștii din Unitatea de Primiri Urgențe, a fost dus în sala de operații. Intervenția chirurgicală a decurs bine, după o noapte petrecută în ATI, pacientul a fost mutat în Secția ORL. Este conștient, stabil, urmează să fie evaluat neurologic și psihiatric”, a declarat Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al SJU Piteşti. Irinel Sever a avut o rană de aproximativ 10 centimetri iar operaţia a decurs bine. Dacă nu vor apărea complicaţii, săptămâna viitoare ar putea fi externat şi, cel mai probabil, transferat la Spitalul Penitenciar Mioveni.
Femeia s-a luptat cu ucigaşul
La autopsia efectuată ieri, s-a stabilit că Ramona s-a luptat cu bărbatul înainte de a fi ucisă. “La femeie sunt multe leziuni traumatice. Cauza imediată de deces este hemoragia externă survenită în urma unui traumatism cervical forte cu un cuțit, cu secţionare de pachet vascular şi de trahee. Sunt mai multe leziuni traumatice ceea ce denotă că înaintea loviturilor decisive a existat şi o luptă pentru că sunt şi vânătăi şi excoriaţii şi urme de apărare. La femeie, cum am spus, a fost o altercaţie înainte şi are urme de excoriații care sunt făcute foarte clar, tot cu cuţitul. Sunt spre aproximativ 20.”, a declarat Dan Manu, șeful Serviciului de Medicină Legală Argeș, după autopsie “La băiat există leziunea tot anterioară cervicală, tot prin tăiere cu cuţit. Nu există urme de apărare. Are mai multe leziuni la nivel cervical dar care sunt consecinţa traumatismului cu cuţitul, dintr-o singură lovitură. Sunt mai multe leziuni în interior. Loviturile au fost dramatice, profunde şi victimele nu aveau nicio şansă de salvare”, a adăugat şeful SML Argeş.
Cei doi foşti concubini, în cadrul emisiunii Acces direct
Omor cu premeditare…
Procurorii au ajuns la concluzia că bărbatul a premeditat crima. „Se efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de omor calificat. Din informaţiile noastre, primul a fost agresat băiatul, apoi mama sa. Credem că cele două victime au fost urmărite, se vede pe înregistrare. Noi considerăm că fapta a fost comisă cu premeditare. Se vede cum, pur şi simplu, trec mama şi fiul, iar la foarte scurt timp apare el. Există filmat momentul când a intervenit poliţia, agresiunea nu este filmată” , a declarat procurorul Cătălin Arsene, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. Rudele femeii susţin că au existat plângeri făcute de victimă împotriva fostului concubin şi acestea nu au fost luate în seamă de poliţişti, cu atât mai mult cu cât, fostul concubin a ameninţat-o cu moartea în cadrul emisiunii televizate. Reprezentantul Parchetului susţine că a existat o singură plângere. „ În luna februarie, anul acesta, femeia a depus o plângere pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare. Atât el cât şi ea au fost chemaţi de organele de poliţie. El nu a recunoscut săvârşirea faptei, iar ea a refuzat să dea declaraţii în această fază procesuală spunând că încă mai încearcă să se împace şi nu a propus nicio probă în acest sens. Nu şi-a retras plângerea, dosarul există încă. Dosarul este la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulug. În condiţiile în care ea nu-şi susţine plângerea, el nu o recunoaşte şi nu sunt probe…În lipsa probelor nu se pot lua măsuri. Din informaţiile mele ca urmare a acelei emisiuni a şi formulat această plângere pentru ameninţare. Bărbatul nu a fost audiat deoarece starea lui actuală nu permite (n.r. în legătură cu acuzaţia de omor calificat) .” a precizat procurorul Cătălin Arsene. M.Sandu, B.Radu; Foto: C. Tudor.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.