Timpi de preparare:
Timp de preparare: 30 min
Timp de gătire: 60 min
Gata în: 1 ore, 30 min
Ingrediente:
1 kg mușchi de porc
100 gr. cașcaval
2-3 ardei roșii
50 gr. unt
50 gr. cremă de brânză
2-3 căței usturoi
6 linguri pesmet
sare
piper negru boabe și măcinat
30 gr. alune măcinate și prăjite
Pentru sos
100 ml vin alb dulce
20 ml ulei de floarea-soarelui
sare grunjoasă
piper măcinat
cimbru măcinat
Mod de preparare:
1. Se spală bucata de muşchi, se şterge cu un prosop şi se taie astfel încât să se poată umple şi rula în același timp. Se condimentează cu sare şi piper, se rulează , se acoperă cu o folie şi se lasă la rece.
2. Untul moale, crema de brânză, pesmetul rumenit, usturoiul măcinat, cimbrul, piperul şi alunele se pun într-un bol şi se amestecă.
3. Se curăţă ardeii, se spală şi se feliază. Caşcavalul se taie felii. Se scoate bucata de muşchi de la rece, se întinde şi se unge uniform cu umplutura. Se rulează o parte şi apoi se pun feliile de caşcaval şi ardei.
4. Se rulează, se aranjează în tava tapetată cu pesmet, sare, piper şi cimbru, se stropeşte cu vinul dulce şi cu ulei şi se bagă în cuptor. Se lasă la copt şi, după ce s-a rumenit, se scoate tava, se lasă să se răcească rulada şi se taie felii. Se poate servi ca aperitiv sau ca fel principal.