Timpi de preparare:
Timp de preparare: 30 min
Timp de gătire: 45 min
Gata în: 1 ore, 15 min
Ingrediente:
1 kg spanac
1 ceapă
4 linguri ulei
1 linguriţă mărar uscat
1 lingură pătrunjel crud
200 gr. telemea
4 ouă
2 linguri smântână
150 gr. unt topit
12 foi plăcintă
sare, piper
Mod de preparare:
1. Spanacul se curăţă, se spală bine şi se lasă la scurs. În ulei se căleşte ceapa, se adaugă spanacul, se acoperă cu un capac şi se lasă pe foc 10 minute. După acest timp, se ia capacul şi se lasă pe foc să se evapore lichidul. Se potriveşte gustul de sare, piper, mărar şi pătrunjel.
2. Ouăle se bat şi se amestecă cu brânza şi smântâna şi se amestecă cu spanacul.
3. Tava de copt se unge cu unt topit şi se aşază 6 foi, unse între ele fiecare cu unt topit. Se pune amestecul de spanac, se uniformizează şi se aşază celelalte foi unse între ele cu unt topit.
4. Se unge ultima foaie cu unt topit şi se dă la cuptor pentru 45 de minute.