Persoanele vaccinate au acces nelimitat!

0

  • Noile măsuri de relaxare



De ieri , România a intrat într-o nouă etapă de relaxare. Petrecerile vor putea avea loc cu număr nelimitat de persoane dacă acestea sunt vaccinate, la fel şi concertele sau spectacolele. Se deschid sălile de joc şi discotecile. S-a mărit limita de grup de la 6 persoane care nu fac parte din aceeaşi familie la 8 persoane. Nunţile şi botezurile pot fi organizate cu 50 de persoane în spaţii închise, cu 70 de persoane în spaţii deschise şi cu un număr mai mare de participanţi dacă toţi sunt vaccinaţi.


Hotărârea de Guvern stabileşte că poate fi eliminată limita de participanţi la concerte şi spectacole dacă toţi sunt vaccinaţi cu ambele doze, în caz contrar este permis accesul în limita a 1.000 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană, cu obligativitatea purtării măștii de protecție dacă rata infectării este mai mică de 3/1.000 de locuitori. În acest caz, participarea este permisă pentru persoanele au făcut ambele doze de vaccin de cel puţin 10 zile, au teste PCR negativ de maximum 72 de ore sau dacă a trecut prin boală şi are cel mult 90 de zile de când a fost confirmat cu SARS COV-2. De asemenea, de la 1 iunie a intrat în vigoare creșterea numărului de persoane care nu aparțin aceleiași familii ce pot circula în grupuri de la 6 persoane la 8 persoane.
Restaurantele pot funcţiona cu 70% din capacitate
Barurile, cluburile, discotecile și sălile de jocuri s-au redeschis de ieri, de la 5,00 până la ora 24.00, la 50%, respectiv 70% din capacitate, dar vor avea acces doar persoanele vaccinate anti-COVID, cu ambele doze. De asemenea, restaurantele și cafenelele vor fi deschise la 70% din capacitate, în localitățile în care rata de infectare nu depășește 3 la mia de locuitori, și este permis un număr și mai mare de persoane, dar doar dacă acestea sunt vaccinate anti-COVID.
Nunţi cu număr mare dacă toţi invitaţii sunt vaccinaţi
Vestea cea mai aşteptată este cea privind măsurile impuse cu privire la nunţi, botezuri, parastase, etc. Sunt permise aceste evenimente în spaţii închise cu 50 de participanţi iar în spaţii deschise cu 70 de participanţi. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani. „Organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea evenimentului cu un număr mai mare de participanți dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minim 4 mp/persoană”, se precizează în hotărâre.
Sălile de fitness şi locurile de joacă, cu limită
Se redeschid locurile de joacă în spații închise până la 50% din capacitate cu condiția ca însoțitorii copiilor să facă dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, sau dacă au trecut prin boală şi fac dovada că au anticorpi, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 dar mai mică sau egală cu 4/1.000 de locuitori. Acolo unde rata infectării este mai mică de 3/1000 de locuitori este permisă participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă, fără purtarea măștii de protecție și cu asigurarea unei suprafețe de 7 mp/persoană. Piscinele din spații închise se redeschid la 70% din capacitatea maximă a spațiului,dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
Competiții sportive cu public
Potrivit noilor reguli, la competiţiile sportive, suporterii vor putea reveni la evenimentele sportive în spaţii închise, fără ca organizatorii să mai aibă obligaţia de a solicita aprobări sau avize pentru a avea spectatori. Procentul în care aceştia vor putea participa la evenimente sportive este de până la 25% din capacitatea maximă a spaţiului. Competiţiile sportive se vor putea desfăşura, în spaţii închise sau deschise, cu un procent mai mare de 25% din capacitatea maximă a spaţiului dacă persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore ori rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore și se vaccinează la intrarea în incintă. Pot fi spectatori la capacitate maximă dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV2 cu ambele doze sau prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore ori al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore și se vaccinează înaintea intrării în locația de desfășurare a evenimentului
Dispare masca la birou!
De asemenea, de la 1 iunie nu mai este obligatorie purtarea măștii la birou, dacă toate persoanele sunt vaccinate, iar în aceeași încăpere nu sunt mai mult de 5 oameni. Pot fi organizate festivităţi la sfârşit de an şcolar în aer liber, cu participarea elevilor și personalului didactic, precum și a aparținătorilor, dacă aceștia din urmă sunt persoane vaccinate cu ambele doze, au test negativ PCR sau rapid ori au avut coronavrius şi au anticorpi. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.