- Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a venit să-l felicite
Întâlnire importantă ieri la Cula Racovița, acolo unde Ministrul Apărării Naționale Nicolae Ionel-Ciucă, a ținut să fie prezent la aniversarea a 106 ani de viață, a celui mai longeviv cetățean al orașului Mioveni, generalul de brigadă în retragere, profesor Constantin Năstase. Întâlnirea nu a durat mult dar a fost plină de emoţie.
Cel mai vârstnic senior al orașului, generalul de brigadă în retragere, prof. Constantin Năstase, simbolul Centenarului în Argeș, veteran al celui de-al doilea Război Mondial și Cetățean de Onoare al orașului Mioveni, a împlinit ieri venerabila vârstă de 106 ani. Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a venit la Cula Racovița să-l felicite cu acest prilej. Îmbrăcat în uniforma festivă generalul Năstase a discutat cu invitatul de seamă și celelalte oficialități prezente. La plecare, ministrul Ciucă s-a arătat impresionat. „Vă pot spune doar atât, este o pagină de istorie și o pildă pentru noi toți. Cred că trebuie doar să retransmit ceea ce mi-a răspuns când l-am rugat să dea un mesaj pentru tânăra generație. A zis să învețe, să fie activi și să muncească. Asta l-a ținut pe dumnealui în viață”, a declarat ministrul Nicolae Ciucă la plecare.
Plachetă de onoare şi şampanie!
Primarul oraşului Ion Georgescu nu a trecut cu vederea acest eveniment important, fiind cel care l-a întâmpinat pe Nicolae Ciucă şi a organizat pregătirile pentru a-l sărbători cum se cuvine pe veteranul de război. În cadrul întâlnirii, primarul Georgescu i-a oferit generalului de brigadă Constantin Năstase o plachetă de onoare. Pe lângă felicitările cuvenite, invitaţii i-au dăruit venerabilului veteran, un buchet imens de trandafiri albi, o sticlă cu şampanie şi o butelcuţă cu tărie. Constantin Năstase s-a născut pe 3 iunie 1915 în Mioveni și este absolvent al Școlii Normale „Carol I” din Câmpulung Muscel. A luptat în cel de Al Doilea Război Mondial, participând la campania din Est de la început, din iunie 1941, și până la întoarcerea în țară, în anul 1944. A luptat ca ofițer al Armatei Române în bătălia pentru Odessa și în confruntarea de la Cotul Donului. Ulterior, a devenit profesor de matematică și fizică, după absolvirea Facultății de Matematică și Fizică a Universității din București. M.Sandu Foto C.Tudor