Rulouri de bacon cu brânză

0



Timpi de preparare:
Timp de preparare: 60 min
Timp de gătire: 20 min
Gata în: 1 ore, 20 min
Ingrediente:
25 felie bacon de aproximativ 2 mm grosime, tăiate pe lung
2 dovlecei
250 g brânză de oaie
1 linguriţă cimbru uscat
1 linguriţă frunze de rozmarin mărunţit
50 gr. seminţe de floarea-soarelui
1 linguriţă boia
3 linguri ulei de măsline
25 beţe pentru frigărui
Mod de preparare:
1. Se spală dovleceii, se curăţă şi se taie pe lungime în felii de apro¬ximativ 2 mm grosime. Separat, se rumenesc seminţele într-o tigaie, fără ulei.
2. Brânza se taie în cubuleţe şi se condimentează cu boia. Pe fiecare felie de bacon se aşază una de dovlecel, două bucăţele de brânză, se presară rozmarin şi cimbru, se pun câteva seminţe, apoi se rulează fiecare felie în parte, cât mai strâns. Se prind cu un băţ de frigărui, ca să nu se desfacă.
3. Se pun rulourile într-o tigaie cu puţin ulei de măsline şi se prăjesc pe ambele feţe, timp de 2 minute, până se rumenesc.
4. Se ornează cu frunze de cimbru şi de rozmarin şi se servesc calde.