Formular de călătorie, vaccin sau test COVID

0

  • Condiții de intrat în GreciaWeekend-ul trecut, sute de turiști români au așteptat ore în șir la cozi la punctul de frontieră Kulata-Promachonas pentru a intra în Grecia. Autoritățile elene au susținut că una dintre principalele cauze a fost că mulți dintre ei nu aveau completat formularul de identificare a pasagerului.


Astfel, argeșenii trebuie să cunoască foarte bine ce actele le trebuie la trecerea frontierei dintre Bulgaria și Grecia pentru a Evita formarea cozilor. În acest sens, un formular de călătorie pe care autoritățile din mai multe țări, inclusiv Grecia, îl solicită la intrarea pe teritoriul lor este cel de localizare a pasagerilor.

Conform Digi 24, documentul este cerut, în special, pentru a avea o evidență a numărului de turiști, dar și informații despre locul în care aceștia se cazează. Formularul ar trebui completat cu cel puțin 24 de ore înaintea călătoriei. Se găsește online, pe travel.gov.gr și poate fi arătat direct de pe telefonul mobil. Cei care nu completează acest document riscă o amendă de 500 de euro, potrivit legislației elene în vigoare.

Grecia permite intrarea pe teritoriul său turiștilor care prezintă un certificat de vaccinare anti-Covid, dar e obligatoriu să fi trecut 14 zile de la rapel. În plus, documentul care atestă vaccinarea trebuie să fie redactat în limba engleză. Cei care nu s-au imunizat pot arăta un test PCR negativ, dar care să nu fie mai vechi de 72 de ore. Grecia nu solicită un test PCR negativ de la persoanele care au trecut prin boală cu 2-9 luni anterior sosirii, însă acestea trebuie să prezinte un test PCR molecular pozitiv, un test antigen realizat de un laborator autorizat sau un certificat care atestă că deținătorul a fost depistat cu SARS-CoV-2. La intrarea în Grecia, turiștii pot fi supuși unor teste rapide aleatorii. În cazul unui rezultat pozitiv, persoanele infectate vor fi cazate gratuit, dar temporar într-un hotel de carantină. De asemenea, într-o astfel de situație detectată la frontieră, intrarea pe teritoriul elen poate fi interzisă. Pe de altă parte, pentru copiii sub șase ani nu este nevoie de un test PCR.

Dar la revenirea în țară, deoarece Grecia se află în scenariul galben, copiii între 3 și 16 ani trebuie să prezinte un test PCR negativ, altfel vor sta în carantină 14 zile chiar dacă părinții sunt vaccinați. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.