Ministerul Finanţelor lansează o nouă emisiune de titluri de stat Fidelis

0
0



Ministerul Finanţelor (MF) va lansa la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) o nouă emisiune de titluri de stat Fidelis, destinată populaţiei. Conform unui comunicat de presă al Bursei este a patra ofertă publică de vânzare de titluri de stat Fidelis derulată pe piaţa de capital locală în aproape un an.


Prin intermediul primelor trei oferte derulate începând cu luna iulie 2020, Ministerul Finanţelor a atras de la populaţie, cumulat, 6,1 miliarde lei (aproape 1,3 miliarde euro). În perioada 22 iunie – 12 iulie 2021, persoanele fizice rezidente şi nerezidente, cu vârsta peste 18 ani, pot subscrie prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română şi BRD – Groupe Societe Generale, titluri de stat FIDELIS denominate în lei şi în euro, în cadrul ofertei publice de vânzare derulate la Bursa de Valori Bucureşti.

Titlurile de stat destinate populaţiei sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacţionate pe piaţa secundară interbancară, anunţă Ministerul Finanţelor.

Nu se percep comisioane
În procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obţinute, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital sunt neimpozabile.

De asemenea, subscrierile se pot efectua şi prin intermediul Participanţilor Eligibili, care reprezintă orice intermediar autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, care este societate de investiţii financiare sau instituţie de credit acceptată ca participant la sistemul de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti şi care a semnat angajamentul privind respectarea condiţiilor de derulare a ofertei, a prevederilor prospectului de emisiune şi a transmis angajamentul către Lead Manager. Sindicatul de intermediere al ofertei este format din BT Capital Partners (Lead Manager) & Banca Transilvania, BCR, BRD.M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.