Procesul ministrului Chiţoiu se tot amână!

0
0



Fostul ministru al Finanțelor, Daniel Chiţoiu, încearcă, prin toate portiţele legale, să lungească procesul de ucidere din culpă în care este judecat. Încă din faza de urmărire penală, politicianul care a provocat un accident soldat cu moartea a doi oameni şi rănirea gravă a altei persoane a contestat expertizele şi deciziile procurorilor. Ulterior, când dosarul a ajuns pe rolul instanţei, folosind aceleaşi metode, avocaţii acestuia au reuşit să ţină procesul pe loc aproape un an, timp în care dosarul a stat în camera preliminară. La ultima şedinţă de judecată, când magistraţii au dat „undă verde” judecării, fostul ministru a depus o nouă contestaţie!


Accidentul a avut loc în 26 decembrie 2019 în localitatea Zamfirești, din Argeș, pe DN 7. O femeie de 73 de ani și un bărbat de 82 de ani au murit în urma impactului, iar o rudă a celor doi decedaţi a fost rănită grav. Fostul ministru Chiţoiu nu a vrut să dea explicaţii în faţa procurorilor argeşeni, însă avocaţii săi au dat vina pe celălalt şofer, care a murit, pentru producerea accidentului. Pe 13 august 2020 dosarul a fost trimis spre judecare, la Judecătoria Piteşti.

„Chiar dacă inculpatul nu a susţinut nicio declaraţie pe parcursul urmăririi penale, apărătorii aleşi ai acestuia şi experţii auto recomandaţi de inculpat au încercat să construiască un scenariu din care să reiasă că starea de pericol în producerea accidentului rutier a fost generată de victima P.H., conducătorul autoturismului marca Dacia Logan”, se preciza în rechizitoriu.

A depus o nouă contestaţie
Dosarul a intrat în camera preliminară, primul termen de judecată fiind fixat pentru data de 24 august 2020. Au fost date cinci termene de judecată, săptămâna trecută, pe data de 16 iunie fiind dată sentinţa. Judecătorii au dispus: „Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 485/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti privind pe inculpatul C. D., trimis în judecată în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere şi vătămare corporală din culpă, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul C. D. Se va efectua adresă către IPJ Argeş în vederea transmiterii unei copii a cazierului judiciar al inculpatului”, potrivit site-ului Judecătoriei Piteşti. Teoretic, judecarea poate începe! A doua zi, însă, Daniel Chiţoiu a contestat decizia. Cotestaţia a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Argeş pe data de 18 iunie, având termen de judecată pe data de 8 iulie. Cu puţin noroc, domnul Chiţoiu va prinde vacanţa judecătorească şi astfel procesul se va mai lungi cu câteva luni. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.