Timpi de preparare:
Timp de preparare: 30 min
Timp de gătire: 40 min
Gata în: 1 ore, 10 min
Ingrediente:
sare
50 ml lapte călduţ
50 ml apă minerală
3-4 linguri ulei
400 gr. făină
300 gr. măsline
1 ardei verde
1 gogoşar
2-3 roşii
250 g mozzarella
100 gr. bacon afumat
2-3 fire busuioc
1 cubuleţ drojdie
1 ou
Pentru blat
Mod de preparare:
1. Se pune într-un bol făina cernută, se face un gol la mijloc, se pune oul, un praf de sare şi laptele călduţ în care s-a topit drojdia.
2. Se amestecă uşor până se încorporează toată făina, se adaugă uleiul şi apa minerală şi se frământă bine, apoi se acoperă cu un şervet şi se lasă la crescut 30 de minute. Acesta este secretul pentru un blat de pizza pufos, exact ca la restaurant.
3. Între timp, se taie măslinele, baconul, gogoşarul şi ardeiul feliuţe. Roşiile se decojesc, se taie cubuleţe şi se rade mozzarella.
4. Se unge cu ulei o tavă de aragaz, se întinde aluatul uniform, apoi se aşază toate ingredientele. Se ornează cu busuioc şi se bagă în cuptorul încins. Asta-i tot și în doar câțiva pași simpli ai obținut cea mai bună pizza de casă. Această pizza de casă cu blat pufos se serveşte caldă, cu sos dulce sau picant.