Procentul promovabilității la BAC a crescut

0
0

  • În Argeș



Dacă după rezultatele inițiale date la BAC procentul promovabilității era până în 70 %, după rezolvarea contestațiilor, acesta a crescut. Astfel, în județul Argeș, 71.73% reprezintă rata de promovare în prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2021 , după soluționarea contestațiilor.


Rezultatele finale obținute de absolvenții studiilor liceale la probele scrise ale examenului național de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 20210 au fost afișate pe 9 iulie, în centrele de examen și pe site-ul dedicat. Rata de promovare (absolvenți din promoția curentă și din promoțiile anterioare), înregistrată după soluționarea contestațiilor, este în creștere, comparativ cu afișarea rezultatelor inițiale.

Astfel, din totalul celor 4277de candidați prezenți, au promovat 3068 de candidați. Situația candidaților promovați, pe tranșe de medii este următoarea: # reușiți cu medii între 6 – 6.99 – 754 candidați; # reușiți cu medii între 7 – 7.99 – 742candidați; # reușiți cu medii între 8 – 8.99 – 870 candidați; # reușiți cu medii între 9 – 9.99 – 698 candidați; # Numărul elevilor declarați reușiți cu media 10 este de 4 candidați, așa cum a fost la afișarea rezultatelor inițiale.

Cele 4 medii curate de 10 au fost: două la Colegiul Națoional IC Brătianu, una la Liceul de Arte Dinu Lipatti și una la Colegiul Național Carol I Câmpulung.. Comparativ cu anul școlar 2019-2020, există o creștere a procentului de promovabilitate cu 6.19%. De asemenea, comparative cu anul trecut, numărul mediilor de 10 s-a dublat, în 2020 fiind date doar două. Procentul de promovare se calculează din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați (6).

A doua sesiune de examen se va desfășura în perioada 16 august –3 septembrie, fiind precedată de etapa de înscriere (19 –26 iulie). Calendarul complet este disponibil și pe site-ul edupedu.ro. De asemenea, informații detaliate privind rezultatele înregistrate la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021, după soluționarea contestațiilor, pot fi consultate pe același site. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.