Vaccinurile și variantele

0

  • Conf. dr. Adrian Tase



Mai multe studii foarte recente indică faptul că, majoritatea vaccinurilor anti-COVID-19 sunt foarte eficiente în a ține oamenii în afara spitalelor și asigură, în general, protecție împotriva variantei delta, versiunea dominantă pe glob în acest moment. Procentul ratei de eficiență variază de la țară la țară: 84% în Marea Britanie, 87% în Canada, 64% în Israel.


Varianta înalt contagioasă delta însămânțează noi clustere în Israel și Coreea de Sud, țările cu cele mai bune campanii de vaccinare. În Rusia, valul cu versiunea delta este chinuitor, Iar în Indonezia, pe fondul lipsei de vaccin și instalații de oxigen, groparii lucrează și noaptea.

SUA sunt în curs de revenire din crizele sanitară și economică. Până în prezent, s-au vaccinat doar 58% dintre americani, și se caută noi soluții motivante pentru reticenții din Texas, Arkansas, Missouri, etc.. În plus, Administrația Biden trimite un milion de doze Johnson&Johnson în Bolivia.
La numai câteva zile după ce cardurile vaccinale digitale au devenit funcționale, Spania raportează cel mai mare nivel de infecții noi din februarie, iar numărul de infecții noi cu coronavirus crește din nou în Germania de săptămâna trecută, după mai mult de două luni de declin constant. Sute de angajați italieni din sănătate au dat în judecată autoritățile, într-o încercare de a evita suspendarea, după ce au refuzat vaccinarea.

Premierul luxemburghez are o formă gravă de COVID, în prezent este stabil.
Premierul britanic Johnson a decis să-i lase pe cetățeni să hotărască dacă, din 19 iulie, poartă sau nu masca în spațiile comune.
În centrele de azilanti din SUA, Italia și UK se înregistrează creșteri alarmante ale cazurilor de COVID. Italia, de altfel, a vaccinat în weekend-ul trecut peste 1ooo de homeless, oameni de la marginea societății, cei mai fragili.

Din China nu mai avem vești cu privire la evoluția pandemiei. În schimb, o mulțime de 70.000 de oameni au scandat în Beijing slogane cu Xi și Mao, cu ocazia centenarului partidului comunist.
Euro 2020 se apropie de final, festivalul de film de la Cannes începe curând cu spectatori mascați, iar Japonia dorește să folosească Olimpiada de la Tokyo ca o deschidere pentru tinere să practice atletismul, desființând astfel un mit al culturii tradiționale nipone. Reamintim faptul că atleții vor fi testați cu regularitate și vor avea restricții de deplasare.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.