Ansamblul Dorul, locul 1 la Festivalul din Bulgaria

0



Sâmbătă seară s-a încheiat ediția a 25-a a Festivalului Internațional de Folclor Vitosha-Sofia-Bulgaria, fiind anunțați și câștigătorii concursurilor ce s-au desfășurat în cadrul festivalului, pe trei secțiuni. În urma deliberării, juriul a acordat Premiul I la categoria grupuri, Ansamblului Folcloric Dorul, care reușește astfel să-și adauge un nou premiu în palmares și să facă performanță chiar și în contextul actual.


La startul competiției s-au înscris 25 de grupuri care au transmis clipuri video cu momentele coregrafice, iar reprezentanții Guamului, Mexicului și României (prin ansamblul Dorul), au transmis spectacolele live. Pe 17 iulie, conform regulamentului au fost validate prestațiile participanților și apoi jurizate. Momentul anunțării câștigătorilor a fost unul intens, iar pentru România a însemnat ca tricolorul să fluture pe prima treaptă a podiumului.

Drapelul țării noastre a fost purtat pe scenă de o pereche de dansatori bulgari, care au primit simbolic placheta cu locul I, urmând ca aceasta să ajungă la câștigători zilele următoare.La cea de-a 25-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor Vitosha -Sofia, România, prin Ansamblul Folcloric Dorul a oferit un moment emoționant vecinilor bulgari. În repertoriul prezentat, dansatorii noștri au introdus și secvențe de joc tradițional bulgăresc, o surpriză pentru organizatorii festivalului, care au transmis mesaje de apreciere emoționante.

A 25-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor Vitosha-Sofia-Bulgaria, a avut loc într-un concept inovativ, cu 25 de ansambluri de pe 5 continente.

Citiți și: Cătălin Popa, noul președinte al AJF Argeș. Împlinește 40 de ani…Înainte de toate, prin participarea la aceste evenimente internaționale, Dorul își continuă, neobosit, frumoasa misiune de a păstra moștenirea străbunilor și de a arăta lumii întreagi bogăția culturii tradiționale. I.Ivănoiu