Inundaţii majore în nordul judeţului!

0
0



Cantităţile importante de apă căzute marţi în Argeş, au făcut ca, în mai multe localităţi din judeţ să se înregistreze evenimente. Au fost averse care au avut caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă au depășit local 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp.


În cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei, Maramureșului și a zonei montane, au fost averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare s-au înregistrat cantități de apă de 35…50 l/mp și izolat peste 60…80 l/mp.

Ca urmare a acestor avertizări meteo, în nordul judeţului au fost comunităţi afectate.

Apa a ieşit din matcă la Rucăr!

În urma precipitațiilor abundente căzute în untima perioadă un drum a blfost blocat spre o unitate turistică din localitatea Rucăr, între Valea lui Ivan și Barajul Pecineagu. Nu au fost persoane care să aibă nevoie de îngrijiri medicale. Tot în Rucăr, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 2 locuințe, iar în Câmpulung au intervenit pentru evacuarea apei dintr-un beci.

La Lereşti 9 persoane evacuate

De asemenea, în localitatea Lerești un alt drum a fost blocat spre un loc unde câțiva turiști și au amplasat un cort și o rulotă. Nu au fost persoane care să aibă nevoie de îngeri medicale.

În zonele unde drumurile au fost blocate autoritățile locale și pompierii au luat măsuri pentru deblocarea lor. La Lerești, forțele de intervenție sunt sprijinite și de un echipaj al Salvamont Câmpulung.

Cele 9 persoane (5 adulti și 4 copii) campate la Lerești au fost evacuate și au fost cazate până astăzi la cabana ABAV din Leresti. În sprijin, au fost angrenate și două echipaje ale Jandarmeriei Argeș.

La Berevoieşti, apa a rupt un pod!

Cantităţi importante de apă au făcut pagube şi la Berevoieşti. Aici, apa a măturat tot ce a găsit în cale, iar o punte pietonală a fost luată pe sus. Nu au fost înregistrate victim omeneşti, iar pagubele material nu au putut fi evaluate. Pentru a sprijini echipele de pompieri care au intervenit în locurile inundate, spre Câmpulung au plecat echipaje cu motopompe de la Detașamentele de Pompieri Pitești, Bradu, Mioveni și Secția de Pompieri Costești.

Pompierii au salvat şi un cătel din lacul Turceşti!

Cățel salvat din apele unui lac după ce a fost aruncat să i se piardă urma! Pompierii s-au mobilizat după ce au fost solicitați de un localnic pentru a salva din lacul Turcești un cățel.

Localnicul a auzit scherlăiturile câinelui dar pentru a-l salva din păpuriș a fost nevoie de o barcă de salvare, iar această intgervenție nu se putea face decât cu ajutorul pompierilor.

Citiți și: Masina Poliţiei implicată în accident!Intervenția nu a fost una ușoară deoarece atunci când cățelul a fost reperat s-a speriat și a alergat prin vegetația lacului. Bărbatul în vârstă de 40 de ani care a salvat cățelul de la înec după ce a cerut ajutor pompierilor a luat cățelul la el acasă. B.R.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.