Plăcinta ciobanului

0

Timpi de preparare:
Timp de preparare: 30 min
Timp de gătire: 40 min
Gata în: 1 ore, 10 min

Ingrediente:
200 ml vin roşu sec
1 lingură bulion
2 linguri cimbru
2 căţei de usturoi
3 crenguţe ţelină
2 cepe
1 morcov
500 gr. piure de cartofi
600 gr carne tocată de vită
50 gr. unt

Mod de preparare:
O plăcintă rareori în gospodăriile româneşti. Inspirată din bucătăria englezească, plăcinta ciobanului poate ţine loc unei mese copioase de prânz.
1. Se taie legumele, usturoiul şi ceapa şi se călesc în unt. Se adaugă cimbrul şi bulionul desfăcut cu foarte puţină apă.
2. Carnea se rumeneşte într-o tigaie fără grăsime, până ce îşi schimbă culoarea şi apoi se amestecă cu legumele. Se adaugă vinul roşu şi totul se dă la frigider pentru o oră.
3. După acest timp, se acoperă carnea şi legumele cu un strat generos de piure care se nivelează şi se fac striuri cu furculiţa. Se dă vasul la cuptor pentru 30-40 de minute, până ce piureul se rumenşte frumos.