Bilanţul inundaţiilor din judeţul Argeş!

0



Instituția Prefectului județului Argeș cu ajutorul Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș a făcut bilanțul pagubelor produse de ploile abundente ca urmare a codului portocaliu din data de 20.07.2021.


În comuna Rucăr – s-au evacuat 133 mc apă din 4 imobile, iar în satul Sătic, Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea va acționa cu 1 buldozer și 1 autogreder pentru deblocarea drumului Valea lui Ivan – Baraj Pecineagu.

Beciul unei case inundat la Câmpulung!

În Municipiul Câmpulung s-a intervenit într-un beci, de unde s-au evacuat 50 mc apă, iar în comuna Bughea de Sus a fost afectată o curte din care apa s-a evacuat în mod natural.Ploile abundente de ieri, au inundat un beci al unei case din Câmpulung.

A fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a evacua 50 mc de apă. Ca să nu mai vorbim despre strada Măgurii care l-a fiecare ploaie este inudată. Apa ajunge în curțile oamenilor iar străzile se transformă în lacuri. Localnicii de aici spun că au luat legătura cu autoritățile locale de mai multe ori, dar nu s-a întâmplat nimic. Șanturile nu sunt curățate, iar canalizarea în zonă nu face față. Nu doar această stradă este cu probleme în Câmpulung, ci mult mai multe.

Malul Râului Târgului erodat la Lereşti!

Au mai fost înregistrate pagube în comuna Lerești, unde, datorită erodării malului Râului Târgului, zona cabana Voina – Zona cabana Cuca, drumul a fost blocat de viitură.

Au fost evacuați 5 adulți și 4 minori, fără autovehicule, aceștia vor fi cazați la o cabană din zonă până se vor retrage apele.Prin Hotărârea nr. 5 din 20.07.2021, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al UAT comuna Lerești, s-a dispus evacuarea persoanelor, a corturilor și rulotelor din zona Voina pe cursul Râului Târgului în amonte de Barajul Râușor.

Astfel, au fost evacuate 60 de persoane care au fost cazate la Cabana Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea și la Târgul Săptămânal Lerești. Din totalul de 84 de rulote campate în zonă, 60 de rulote au rămas campate fără persoane.

Comisie de evaluarea pagubelor la Brăduleţ!

Urmare a raportului operativ primit la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș în data de 20.07.2021, se organizează o comisie pentru evaluarea pagubelor, în data de 22.07.2021 în comuna Braduleț.

Județul Argeș se află sub avertizare de COD GALBEN ȘI COD PORTOCALIU, fenomenele vizate constând în scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, până pe data de 22.07.2021 ora 16:00. Bogdan Radu