Curtea de Apel Pitești a decis o sentință mai mare decât cea aplicată de Judecătoria Câmpulung pentru fostul primar al Câmpulungului Liviu Ioan Ţâroiu. De asemenea și numărul de zile pe care trebuie să le facă în folosul comunității i-au fost dublate. Fostul primar Liviu Țâroiu nu a scăpat nici de achitarea cheltuielilor judicare.


Fostul primar al municipiului Câmpulung Muscel Ioan-Liviu Ţâroiu (PSD), în prezent consilier local, a fost trimis în judecată anul acesta după ce, pe 6 ianuarie 2020 a condus beat maşina Primăriei, un model Dacia Duster, achiziţionat pentru a-i servi viceprimarului Câmpulungului, maşina sa de servicu fiind o alta.

Liviu Ţâroiu se îndrepta spre casă când a acroşat un automobil care aştepta la semafor, pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Câmpulung.
Poliţiştii au constatat, după testarea sa la spital, că alesul local avea o alcoolemie de 0,8 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Cu puţin înainte de tamponare, maşina fusese văzută de martori ieşind din parcarea unui restaurant. Pe numele lui Liviu Ţâroiu a fost deschis dosar penal pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Judecătorii de la Câmpulung i-a dat 9 luni de închisoare

Pe 4 mai 2021, Judecătoria Câmpulung s-a pronunţat în dosarul în care Ţâroiu e inculpat. „Stabileşte inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii prev şi ped de art 336 al 1 Cod penal o pedeapsă de 9 (nouă) luni închisoare. În baza. art. 83 coroborat cu art. 84 cp dispune amânarea aplicarii pedepsei pe durata termenului de supraveghere de 2 (doi) ani”, se arată în Hotarârea 102/2021 a instanţei amintite.

Aceeaşi hotărâre îl obliga pe fostul primar să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 30 zile în cadrul Complexului de Servicii Comunitare –Centrul de primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie din Municipiul Câmpulung.

La Curtea de Apel sentinţa a crescut cu o treime!

Fostul primar a contestat prin apel sentinţa, iar Curtea de Apel Pitești i-a dat o sentinţă mult mai mare decât cea aplicată de Judecătoria Câmpulung.
De asemenea și numărul de zile pe care trebuie să le facă în folosul comunității i-au fost dublate. Fostul primar Liviu Țâroiu nu a scăpat nici de achitarea cheltuielilor judicare.

Așadar sentința definitivă este mai mare cu o treime decât cea dată de Judecătoria Câmpulung. Iata sentinţa instanţei Curţii de Apel Piteşti: “Înlătură soluţia de stabilire a unei pedepse faţă de inculpatul Ţâroiu Ioan Liviu şi aplicarea art.83 CP. In baza art. 336 alin.1 C.pen., cu apl. art. 396 alin.10 C.p.p., condamnă pe inculpatul Ţâroiu Ioan Liviu la un an închisoare . În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o durată de 2 ani care reprezintă termen de supraveghere.

Instituie în sarcina inculpatului măsurile de supraveghere prevăzute de art. 93 alin. 1 lit. a) – e) Cod penal: – să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Argeş la datele fixate de acesta; – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Impune inculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Argeş sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, conform art. 93 alin. 2 lit. b) Cod penal.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile, la Primăria mun. Câmpulung, judeţul Argeş sau Consiliul Local Câmpulung. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 96 Cod penal anterior, referitoare la revocarea suspendării executării pedepsei, în cazul în care pe durata termenului de supraveghere acesta va comite o nouă infracţiune. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei apelate.

Respinge, ca nefondat, apelul declarat inculpatul Ţâroiu Ioan Liviu, împotriva sentinţei penale nr.102 din data de 04.05.2021, pronunţată de Judecătoria Câmpulung, în dosarul nr. 1066/205/2021, pe care îl obligă la 300 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă.” B.Radu


Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.