Piept de pui umplut cu brânză şi spanac

0
Piept de pui umplut
Piept de pui umplut
Piept de pui umplut
Piept de pui umplut



TIMPI DE PREPARARE:
Timpi de preparare:
Timp de gătire: 18 min
Gata în: 43 min

Ingrediente:
2 piepţi de pui cu os
300 gr. spanac
300 gr. telemea
caşcaval pentru ras
1 lingură ulei
sare şi piper
Pentru garnitură
300 gr. ciuperci
1 căţel de usturoi
1 legătura pătrunjel
sare şi piper

Mod de preparare:
1. Se dezosează pieptul de pui. În lateralul fiecarei bucăţi de pui se taie un buzunar.
2. Separat, se opăreşte spanacul, iar dacă acesta a fost congelat, trebuie înainte decongelat şi scurs de tot excesul de apă. Se mixează apoi spanacul cu telemeaua şi, cu amestecul obţinut, cu o lingură, se umple pieptul de pui. Pentru mai multă singuranţă, înainte de preparare, pieptul de pui se leagă cu sfoara de bucatarie, să nu curgă umplutura.
3. Bucăţile astfel aranjate se pun la prăjit în ulei câte 3 minute pe fiecare parte, pâna devin aurii, apoi se dau cu sare, piper și cașcaval ras și se bagă în cuptorul încins la 200°C încă 15 minute.
4. În acest timp, se prepară garnitura de ciuperci, pentru care, într-o tigaie cu ulei încins, se pun la prăjit ciupercile tăiate cuburi, până se rumenesc. Se adaugă sare şi piper, un căţel de usturoi tăiat mărunt şi o legătură de pătrunjel tocat. Pieptul de pui se serveşte pe un pat de garnitură de ciuperci.