Clătite cu ciuperci

0



Timpi de preparare:
Gata în: 40 min

Ingrediente:
250 ml lapte
1 ou
120 gr. făină
200 gr. ciuperci
200 gr. carne tocată
1 ceapă
2 căţei de usturoi
2-3 linguri ulei
1 ardei gras
1 lingură pastă de roşii
sare
piper
1 ardei iute

Mod de preparare:
Se face un aluat de clătite din ou, făină, lapte şi un praf de sare. Se bate până se omogenizează şi se lasă să se odihnească 10-15 minute. Într-o tigaie încinsă şi unsă cu puţin ulei se coc, pe rând, clătitele. Se pun deasupra unui vas cu apă fierbinte, să se păstreze calde.
Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb 10 minute, în apă cu sare apoi se taie felii şi se călesc în ulei încins. Se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt, carnea tocată, sare, piper şi ardei iute fin tocat. Se toarnă jumătate de pahar cu apă şi se fierbe înăbuşit 20 minute. Se pun apoi pasta de roşii şi ardeiul gras tăiat cubuleţe şi se mai ţine pe foc 5 minute.
Se umple fiecare clătită şi se pliază.