A treia doză de vaccin nerecomandată de AEM

0
0



După ce Franţa şi Germania au hotărât să administreze şi cea de a treia doză de vaccin, Agenția Europeană a Medicamentului a emoţionată că nu recomandă, deocamdată, administrarea celei de a 3-a doze de vaccin. 


„Deocamdată este prea devreme să confirmăm dacă şi când o doză de supra-rapel a vaccinurilor anti-COVID-19 va fi necesară, pentru că nu avem date suficiente din campaniile de vaccinare şi din studiile aflate în desfăşurare pentru a înţelege cât timp va dura protecţia oferită de vaccinuri”, au anunţat vineri reprezentanţii EMA. Declaraţia ublică vine după ce, la jumătatea lunii iulie EMA anunţa că că are nevoie de mai multe date medicale înainte de a formula o recomandare în privinţa utilizării celei de-a treia doze.

Germania şi Franţa au decis deja să îşi continue planurile legate de administrarea dozelor de supra-rapel fără să mai aştepte decizia forului european, iznorâtd şi apelul lansat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a cerut miercuri un moratoriu în privinţa celei de-a treia doze până când mai mulţi oameni se vor vaccina împotriva COVID-19 la nivel global. Cu toate acestea cele două ţări vor să demareze supra-rapelul la persoanelor cu vârste înaintate şi rezidenţilor din centrele pentru bătrâni şi a vârstnicilor, începând din luna septembrie.

România a rezervat multe doze de vaccin

În ultimele luni, UE a rezervat miliarde de doze de la mai mulţi producători de vaccinuri anti-COVID-19 pentru anii viitori, considerând că ar putea avea nevoie de ele pentru a le folosi ca doze de supra-rapel sau pentru a combate noile variante ale coronavirusului. De asemenea, aceste doze ar putea fi donate ţărilor mai sărace.

România se îndreaptă spre introducerea administrării unei a treia doze de vaccin împotriva COVID-19, potrivit declaraţiilor premierului Florin Cîțu. El a făcut aceste declarații întrebat de jurnaliști despre stocurile mari de vaccin anti-COVID, spunând că achiziția unui număr mare de doze se justifică și prin necesitatea celei de a treia doze. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.