Patru copii au nevoie de ajutor!

0

  • Tatăl mort, mama în stare gravă!



Un incendiu izbucnit în gospodăria părintească a lăsat patru copii cu vârste între 4 şi 11 ani, în voia sorţii. Tatăl lor a murit iar mama se află în stare gravă, la spital. Micuţii se află în grija bunicului dar au nevoie de ajutor. Reprezentanţii Primăriei Bârla au acordat familiei un ajutorul legal, iar angajaţii au făcut chetă pentru a suplini suma acordată. Copiii au nevoie de mai mult.


Nenorocirea s-a abătut asupra familiei în ziua de Sfântul Ilie, atunci când soţii Cârciumaru au pus să facă bulion. Tatăl, Daniel Cârciumaru, în vârstă de 38 de ani, a suferit arsuri grave în proporție de 90%, iar mama copiilor, de 28 de ani, arsuri în proporție de 40%.

Amândoi au fost transportați cu elicopterul, în aceeași zi, la Spitalul Floreasca din Capitală, însă 9 zile mai târziu bărbatul a decedat. „Butelia a luat foc de la butonul care mergea la arzător. Pregătea să fiarbă un tuci de bulion. Au spus că are șanse să scape, dar nu se știe”, povestea Alexandru Iancu, cumnatul.

Furtunul de la butelie s-a desprins și a umplut încăperea cu gaze. Imediat s-a aprins totul în jur, iar cei doi au încercat cu disperare să-și salveze lucrurile. „Da, avea tuciul făcut cu bulion, l-a pus acolo să nu bată vântul si i-a sărit furtunul. El a intrat să îşi ia motosapa, cositorile, aparatul de sudură şi el 90% a fost ars”, spunea o altă rudă. Localnicii cred că tragedia a avut loc şi din cauză că soţii Cârciumaru lucrau în ziua Sfântului Ilie, zi de mare sărbătoare. Ion Bițoiu, vecin: ”Îi arsese! Îi pârlise. Că de aia zice că nu e bine să lucrezi când e sărbătoare”.

Copiii celor doi soţi au rămas în grija bunicului care este bolnav. O mătușa s-a mutat alături de ei, ca să se ocupe de treburile gospodărești. “Noi o să avem grijă de ei, indiferent de situație. Deci noi o să avem grijă de ei, fiecare cu ce poate, suntem mulți, nu avem situații, nu suntem bogați sau … dar din puținul nostru. Nici mama lor n-are o situaţie prea roz, dar să ne rugam la Dumnezeu să fie bine. La ea, arsurile sunt de 50%”, spune Ionela Priţă, sora bărbatului decedat, care a precizat că nu ar accepta ca micuții să ajungă în grija statului.

Primarul comunei Bârla, Gheorghe Voicu, a lansat un apel umanitar pentru a ajuta patru copii din satul Mozăceni – Vale.
„În urma unui incendiu izbucnit în ziua de 20 iulie, Daniel Cârciumaru, în vârstă de 38 de ani, a suferit arsuri grave în proporție de 90%, iar mama, de 28 de ani, arsuri în proporție de 40%.

Amândoi au fost transportați cu elicopterul, în aceeași zi, la Spitalul Floreasca din Capitală, însă 9 zile mai târziu bărbatul a decedat. Cei patru copii ai familiei Cârciumaru se află acum în grija bunicului, însă au nevoie de tot sprijinul comunității și nu numai, mama lor fiind încă internată în spital, în stare gravă. Cine dorește să îi ajute, poate lua legătura cu familia din satul Mozăceni – Vale, nr. 309, sau poate contacta Primăria Bârla”, a scris primarul.

Orice ajutor este binevenit, mai ales că înainte să îi lovească necazul, membrii familiei erau obișnuiți să se mulțumească cu puțin, singurul venit fiind salariul de 1.400 de lei al mamei și alocațiile copiilor. Oamenii cu suflet care doresc să îi ajute pe copii o pot face direct, la adresa pusă la dispoziție de primarul comunei. Fiecare contribuţie, cât de mică, îi poate ajuta pe cei patru minori să treacă pentru trauma suferită.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.