Zilele trecute, echipe de control DSVSA Argeș în colaborare cu agenți ai Poliției Municipiului Câmpulung, au desfășurat o acțiune de verificare a modului de comercializare a produselor alimentare de origine animală și nonanimală precum și a conditiilor sanitare veterinare în care operatorii economici își desfășoară activitatea. 


Astfel, au fost verificați mai mulți comercianți – persoane fizice – care expuneau spre vânzare alimente pe traseul Rucăr- Bran, fără a deține autorizații de funcționare, fără a avea condiții igienice corespunzătoare de expunere, depozitare și comercializare a produselor alimentare, fără  a putea dovedi proveniența și calitatea lor, fără elemente de identificare.

Pentru aceste motive, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale cu amenda totală în valoare de 8400 lei, au fost confiscate și denaturate 11 kg produse din carne, 102 kg produse lactate (caș afumat, brânza de burduf ), 75L sirop fructe, 4kg șerbet fructe. Actiunea a avut ca scop conștientizarea atât a vânzătorilor cât și a cumpărătorilor cu privire la pericolul achiziționării și consumării unor produse nesigure, care le pot afecta grav starea de sănatate. S.M.


Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.