Cum sa ai parte de un gazon dens si viguros

0

In orice gradina, indiferent de dimensiunea ei, gazonul poate ocupa pana la 80% din suprafata totala a acesteia si poate schimba radical aspectul ei, oferindu-i instant un look modern si elegant, indiferent de stilul gradinii. Popularitatea gazonului a crescut de la an la an, iar acest lucru a fost posibil datorita acestor avantaje estetice pe care le ofera. In plus, este usor de obtinut (fie pe cont propriu, fie prin ajutorul firmelor de peisagistica) si la fel de usor de intretinut: trebuie udat si tuns in mod regulat, ca sa isi pastreze aspectul proaspat pe tot parcursul anului. Daca vrei sa schimbi total aspectul gradinii, fara prea mari batai de cap, apeleaza cu incredere la gazon. Efectul vizual este unul garantat!

Cum sa ai parte de un gazon dens si viguros?

Pentru a salva timp, este necesar sa te documentezi inainte, sa intelegi ce nevoi are gazonul. Poti analiza informatii folositoare de pe internet sau din carti de specialitate, daca ai la indemana sau daca le cumperi special. O data ce teoria a fost asimilata, este momentul sa treci la treaba!

Pasii pe care trebuie sa ii urmezi, daca iti doresti gazon de invidiat:

  • Pregateste minutios terenul pe care iti doresti sa cresti gazon. Pe suprafata acestuia nu trebuie sa existe buruieni daunatoare, resturi vegetale sau materiale de constructii. Elimina tot ce inseamna sarme, scanduri, gunoaie, radacini de arbusti si sapa bine pamantul. Apoi cu ajutorul unei greble, marunteste si niveleaza cat mai bine zona. Acum esti pregatit sa treci la pasul urmator.
  • Alege seminte gazon de calitate, pe care le poti combina cu ingrasamant gazon de tip granule atunci cand incepi semanatul sau aplica alt tip de ingrasamant, dupa ce acesta a pornit deja in vegetatie. Ingrasamantul oferaun ajutor in plus in cresterea si dezvolarea gazonului. Cu ajutorul unor produse potrivite, acesta va creste dens si viguros sit e va incanta cu aspectul sau pe tot parcursul anului.
  • Foloseste insecticide fara frica, daca sesizezi ca insectele iti pun in pericol gradina si ameninta inclusiv locuinta (insectele de afara se pot ‘’caza’’ fara invitatie si in interiorul locuintei si pot deveni foarte repede invazive). Max Force IC Gel este o recomandare buna pentru astfel de cazuri.
  • Ocazional, gazonul va avea nevoie de taieri radicale de reintinerire. In acest caz, fie tunzi gazonul aproape de sol, oferindu-i ocazia sa porneasca in vegetatie aproape de la zero, fie optezi pentru inlocuirea lui cu altul nou, insa acest proces este mai anevoios, mai costisitor si mai consumator de timp si energie. Pentru astfel de cazuri firmele de peisagistica sunt o alegere ideala, deoarece echipa de specialisti se va misca foarte repede, astfel incat sa te bucuri in continuare de un aspect ingrijit al gradinii.
  • Indiferent de zona, nu uita sa alegi seminte de gazon profesionale, de la producatori de renume, deoarece acestea sunt singurele care iti garanteaza prinderea semintelor 100%.

De unde sa cumperi tot ce iti trebuie pentru o gradina de vis?

Nu este usor sa ai gasesti producatori seriosi, care sa iti ofere tot ce ai nevoie pentru o gradina de vis, insa GardenFarm este un exemplu de ‘’asa da’’, pe care trebuie sa il iei in considerare. Produsele lor se incadreaza in: insecticide, ingrasaminte pentru plante si / sau gazon, furaje, scule si unelte de gradinarit si multe altele.

De ce sa alegi GardenFarm?

  • Deoarece au o gama de produse ce acopera toate nevoile unei gradini;
  • Pentru ca ofera preturi accesibile, de producator, la toata gama de produse;
  • Au produse de cea mai buna calitate, fara exceptie;
  • Gasesti tot ce ai nevoie intr-un singur loc, la un simplu clic;
  • Faci cumparaturile simplu, rapid, usor, fara batai de cap direct din confortul propriei locuinte, indiferent de ora sau de vreme;
  • Produsele iti sunt livrate direct la usa casei, in cel mai scurt timp posibil prin intermediul unui curier rapid (daca locuiesti in capitala, poti ridica produsele din sediul lor fizic);
  • Sunt o echipa de oameni profesionisti si cu experienta in domeniu.

De ce sa investesti intr-o gradina?

Gradina reprezinta oaza de relaxare de care te poti bucura zilnic, daca locuiesti la casa. Conteaza foarte mult mediul care ne inconjoara, asa ca daca dispui de o gradina si vrei sa te bucuri de reale momente de relaxare, atunci trebuie sa investesti ceva bani si timp in ea, ca sa poti sa o aduci in stadiul in care doresti. Cand vine vorba de flori, poti opta pentru varianta in care le cresti pe cont propriu, dar necesita mai multa rabdare pana cand vor ajunge la maturitate sau poti opta pentru plantele oferite de firmele de gradinarit, care sunt si mai rapide cand vine vorba de amenajari exterioare. A doua varianta iti salveaza timp, pentru ca aceste firme pot avea variante deja matura ale plantelor pe care le vrei in gradina proprie.

Merita sau nu sa faci o astfel de investitie?

Raspunsul este unul afirmativ, in special daca iti doresti sa scapi de stresul cotidian. Natura are o putere fantastica asupra noastra, poate chiar fara sa ne dam seama de acest lucru. Marile orase au devenit prea aglomerate si galagioase, motiv pentru care linistea naturii incepe sa surada la din ce in ce mai multi oameni. Daca inclusiv persoanele care locuiesc la bloc isi amenajeaza pe balcon o mica gradina, tu ce scuza ai, cel / cea care locuiesti la casa, sa nu faci ceva util cu terenul de care dispui din jurul casei tale?