Accident mortal, la Godeni!

0



Un grav accident rutier a avut loc miercuri seara, pe DN 73 C, în localitatea Godeni. Afară ploua torențial, când șoferul unui Logan a ajuns pe contrasens și s-a lovit frontal cu un autotren. Impactul a fost atât de puternic, încât două persoane din autoturism au rămas încarcerate, iar femeie a murit pe loc.


Accidentul a avut loc pe DN 73 C, drumul care face legătura între Câmpulung şi Curtea de Argeş, la Godeni. Victor M., de 53 de ani, din comuna Aninoasa, conducea un Logan mergând dinspre Câmpulug către casă. Afară ploua torenţial, vizibilitatea fiind redusă iar asfaltul era plin de apă.  La un moment dat, şoferul a ajuns pe contrasens, nu se ştie exact din ce motiv, cel mai probabil din cauza ploii. Din sensul opus circula Tiberiu S , de 52 de ani, din comuna Stoeneşti cu un TIR.

Cele două vehicule s-au lovit frontal. Impactul a fost atât de puternic, încât şoferul Loganului şi o adolescentă de 15 ani, care ocupa locul de lângă conducătorul auto,  au rămas încarcerați, fiind necesară intervenția echipajului de descarcerare, de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung, pentru a fi eliberați dintre fiare. O fetiţă, în vârstă de 10 ani,  aşezată pe bancheta din spate a reuşit să coboare singură, imediat după impact. Bunica acesteia, Viorica G., de 66 de ani, aflată pe bancheta din spate, a fost scoasă de pompieri în stop cardio respirator. Deşi au fost demarate manevrele de resuscitare, acestea nu au avut succes, fiind declarat decesul. Femeia moartă era bunica celor două fete aflate în autoturism.

Trei răniți, transportați la spital

Micuţa, în vârstă de 10 ani, avea contuzii de coloană lombară, cervicală şi toracică, iar sora ei, în vârstă de 15 ani, a suferit o fractură de gambă stângă. Cele două au fost transportate la Spitalul de Pediatrie de echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş. Şoferul Loganului a fost, de asemenea, grav rănit, bărbatul suferind o fractură de femur şi traumatism cranio cerebral. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Verificările continuă pentru a se stabiliri cu certitudine împrejurările în a avut loc evenimentul.  M.Sandu