Moțiunea lui Dumnezeu

9

  • Din punctul meu de vedere



La Bruxelles, că în altă parte n-avea unde, există un muzeu extraordinar, cel mai bine organizat din câte am vizitat la viața mea, anume Muzeul Rene Magritte. Iar în acest muzeu, ce să vezi, se află, printre cele 200 de tablouri ale marelui suprarealist belgian, unul în care este pictată o pipă. Să pictezi o pipă nu e mare lucru, numai că în tablou, cu litere mari, Rene Magritte a scris: ”ceci n’est pas une pipe”.


– Asta nu e o pipă.
– Asta nu e o moțiune de cenzură.
Lumea e în așa fel făcută încât unele lucruri nu sunt ce par a fi. Moțiunea de cenzură depusă de USR – PLUS și AUR este orice altceva decât o moțiune de cenzură.

Chestiunea a fost sesizată de PSD, fiindcă nici nu era greu. Astfel, Marcel Ciolacu a transmis sâmbătă un mesaj către poporul pesedist în care spunea:
” Ce treabă are PSD cu lupta lor stupidă pe ciolan? Ar trebui să sărim în sus când pocneşte Barna din degete? Să votăm repede o moţiune scrisă pe genunchi, care nu vorbeşte despre sărăcirea românilor şi în care USR nu există? Nu au avut nici măcar minima decenţă să ne trimită textul sau să discutăm pe marginea lui. Au crezut că ne forţează mâna şi ne şantajează. PSD este cel mai mare partid din România şi nu poate fi şantajat de nimeni. De aceea, vă propun să susţinem propria noastră moţiune de cenzură. ”
Până aici, toate bune și frumoase, dar se ridică o problemă, anume că duminică a venit dinspre PSD ideea că moțiunea lor de cenzură va fi depusă atunci când va exista certitudinea că va trece.
Nu trebuie să ai bun ochi de analist politic pentru a sesiza că pentru a fi măcar aproape sigur, nu sigur, că o moțiune trece este nevoie de semnături de la USR – PLUS și/sau PNL. Cum să obții aceste semnături pe un text de moțiune de cenzură în care îi faci praf pe toți ? Dacă la vot secret mai ai speranța să votezi fără să te știe nimeni, dacă semnezi, se află că ai semnat.
– Ideea că PSD nu poate semna moțiunea de cenzură a USR-PLUS și AUR e corectă.
– Ideea că PSD va depune propria moțiune când va fi sigur că trece e în coadă de pește și lasă loc la speculații.
Speculația principală este că PSD ar fi pe mână cu Iohannis și nu va depune moțiunea de cenzură proprie, dar nici nu o va vota pe cealaltă pe motiv că, așa cum spune Ciolacu, nu poate fi votat un text scris pe genunchi și care nu vorbește despre sărăcirea românilor și în care USR nu există.
Dați-mi voie să cred, adică să cred, nu să am o certitudine, că Marcel Ciolacu nu este pe mână cu nimeni din afara PSD, iar proba moțiunii de cenzură va dovedi acest lucru.
PSD va proceda în așa fel încât o moțiune de cenzură să treacă, fie cea a lor, fie cea care a fost deja depusă. Vorba logicienilor aristotelici:
– Tertium non datur.
De ce nu se poate, decât în mintea lui Iohannis și a camarilei sale, ca Florin Cîțu, vâlceanul meu, să mai fie premier ? Ne explică cel mai bine Nicolae Robu, fost primar de Timișoara:
„DUPĂ CE PNL A DAT ȚĂRII PRIM-MINIȘTRI PRECUM:
Ion C. Brătianu
Dimitrie Sturdza
Ion I.C. Brătianu
Ion Gheorghe Duca,
iată unde s-a ajuns din Decembrie 2020:
la Florin Cîțu!
Ce lipsă de respect mai mare față de propria istorie își poate cineva imagina, ce afront mai mare la adresa românilor, decât continuarea cu Florin Cîțu ca Prim-ministru?!”
Robu merge mai departe și ne aruncă adevărul în față:
” Dl Cîțu a picat la treaptă și apoi la admiterea la facultate! Păi când nu ești în stare să treci asemenea examene -mai ales primul!-, înseamnă că nu ești dotat pt profesii intelectuale! Poți fi demn de tot respectul, de un respect cu nimic mai prejos decât cel acordat intelectualilor, ca bun instalator -chiar astăzi am cunoscut unul excepțional, în fața căruia “îmi scot pălăria”!-, zidar, lăcătuș, funcționar, lucrător agricol, etc, dar n-ai cum să fii bun în profesii intelectuale și, cu atât mai mult, n-ai cum să fii bun de Prim-ministru! N-ai cum să fii bun pt țara ta, eventual poți fi bun pt alții! Iar eu am tăria să o spun!
A înșelat o bancă! Cu cât, în ce împrejurări, nici nu mai contează! A ÎNȘELAT! Iar României, în condițiile imaginii de hoți create oricum nouă, românilor, ca popor, de unii dintre compatrioții noștri de o anumită etnie, îi este fatal un Prim-ministru trișor în relația cu o bancă! Chiar dacă, din politețe diplomatică, nimeni nu o spune!
Concluzii:
D-le Cîțu, lăsați-ne! ”
Ce vreți mai mult ? Nu aveți ce dori mai mult. Problema este ce își dorește și ce ar treui să-și dorească Marcel Ciolacu. Ideea lui Cristoiu că PSD trebuie să lase guvernul așa cum e acum și să aștepte până în 2024 ca să câștige 50% e nu doar cinică, e sadică.
Cum să-i lași pe români pradă acestui guvern care ne aruncă în prăpastie ?
Peste toate aceste socoteli politice se așează încă una și anume ce se va întâmpla la congresul PNL din 25 septembrie. Am o vagă suspiciune că Iohanns va încerca să amâne congresul pentru a avea timp să pregătească pe alcineva care să îi ia locul lui Cîțu și să îl învingă pe Orban.
Apropo de Ludovic Orban: la barza chioară îi face Dumnezeu cuib. După ce a declarat că PNL trebuie să fie un partid creștin, Orban pare că a fost privit cu bunăvoință de Creator.
Să nu fim însă mistici !
Totuși, dat fiind că atunci când părea că am dat-o dracului, USR-PLUS a înnebunit subit, dați-mi voie să numesc ceea ce se întâmplă ca fiind:
Moțiunea de cenzură a lui Dumnezeu.
Fiindcă măcar Dumnezeu mai iubește România.
Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare în zilele de luni și joi)


9 COMENTARII

  1. Așa cum am mai spus, Ciolacu n-are substanță, doar dă din gură, pe principiul ,,laissez faire, laissez passer”. Nimic concret, e zăpăcit de ordinele contradictorii primite.
    Primarele Robu a uitat de calificarea care i s-ar fi potrivit cel mai bine lui Cîțu: sculer (că tot se dă el mare sculă) matrițer, dacă nu ar fi fost ,,extras” de la prefesionala pe care o merita.

  2. Cand Citu spune ca serveste interesele Romaniei, automat imi pipai buzunarele…
    Se stie de ce. Acum simpatizantii lui tac, lasii!

  3. Mare om, mare caracter Ciolacu ăsta. Nu ne rămâne decât să ne punem toate speranțele în Irinuca, cea care, spun gurile rele, se antrenează intens de vreo doua luni…
    Vai de noi!

  4. In 3 zile Ciolacu a intors-o ca la Ploiesti!

    In prima zi, cand a fost demis ministrul USRist, Ciolacu spunea ca PSD va vota orice motiune, pentru a scapa tara cat mai repede de guvernul Catu. Pasamite orice zi de guvernare face rau poporului roman.

    In a doua zi a zis ca PSD va semna motiunea USR – AUR, DACA va fi depusa in parlament. Dar PSD alaturi de PNL (adica USL reinviat) au parasit sedintele in care se decidea soarta motiunii, lasand motiunea fara cvorum.

    In a 3-a zi o intoarcere de 180 de grade, specifica politicianului roman, a lui Ciolacu:
    PSD nu mai semneaza motiunea USR – AUR (cea despre care spunea ca o va semna oricum) pentru ca nu ii convine textul ei!

    P.S.
    Toate declaratiile lui Ciolacu din aceste zile au fost facute pe un ton de om hotarat si responsabil care stie ce zice. Dupa tonul folosit ai fi crezut ca in cateva ore Ciolacu va trimite SMS-uri la toti parlamentarii PSD-isti si ii va chema chiar si la miezul noptii ca sa darame guvernul Catu.

    Vrajeala!
    In politica oricand te poti suci.

  5. Pentru ultimii comentatori: despre Cîțulică, pu…tere mică (fără sprijinitorii suflători e zero barat), nimic, nimic? Hmmm…(deocamdată).

  6. Grindeanu ,,Față de cauciuc” nu va mai ieși mult timp la înaintare din partea PSD deoarece va fi reclamat pentru port ilegal de cap.
    Sasul care de 20 de ani își ține rezervat postul de prefesor de fizică nu va mai putea schia: până și brazii îl vor hudui.
    Ciolacu va baleta până când își va scrânti/rupe gâtul.
    Sică va ajunge să filozofe ca Diogene.
    USR-ul va mai pâlpâi ceva timp apoi…
    PSD-ul se va reinventa…fără ,,intelligence”.
    PNL-ul ori se va rebrătieniza, ori se va duce lângă PNȚ-cd.
    Cam atât, că nu sunt nici Nostradamus, nici baba Vanga.

Comentariile sunt închise.