Afacerist acuzat de spălare de bani!

0
0



Un cunoscut om de afaceri, din Piteşti, va fi trimis în judecată fiind acuzat de: evaziune fiscală, spălare de bani şi uz de fals. Prejudiciul, în valoare de aproximativ 1 milion de lei, a fost achitat de acesta în timpul cercetărilor. Faptele comise rămân, tocmai de aceea poliţiştii au trimis dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş cu propunerea de trimitere în judecată.


În urma unui control efectuat de inspectorii Administraţiei Judeţene a Finanțelor Publice Argeş, la firma condusă de Marian D., în vârstă de 54 de ani, au fost depistate unele nereguli. În societatea la care omul de afaceri are calitatea de director general exista o diferenţă mare între venituri şi cheltuieli, firma plătind mai mult decât produsese. A fost sesizat Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Argeş care în urma verificărilor a constatat că antreprenorul a săvârşit infracţiunile de evaziune fiscală, spălare de bani și uz de fals.

„Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 01 ianuarie-31 decembrie 2011, un bărbat de 54 de ani, din Pitești, ar fi efectuat plăți în valoare de aproximativ 8.000.000 de lei, sumă ce depășea fondurile în valoare de 4.642.857 lei, identificate ca venituri provenind din surse impozabile și neimpozabile” a anunţă IPJ Argeş.

Împrumutul nu exista

În timpul cercetărilor, Marian D. a justificat diferenţa, prin documente false, ca fiind obținută în urma unui credit bancar și al unui împrumut de la o persoană fizică. „Prejudiciul total, cauzat bugetului de stat este de aproximativ 950.000 de lei, recuperat în totalitate, pe timpul cercetărilor. Dosarul cauzei urmează să fie înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată”, mai spun reprezentanţi IPJ Argeş.

În cursul anchetei afaceristul a depus drept dovadă un act din care reieşea că ar fi împrumutat de la o persoană fizică 2 milioane de lei, sumă care nu a fost confirmată de către cel menţionat în document. Surse din rândul anchetatorilor spun că împrumutul din bancă reprezenta numai o treime din valoarea totală a diferenţei.

În plus, în conturile personale au fost descoperite niste sume de bani pe care omul nu le putea justifica, fiind, se pare, provenind din diferența înregistrat la capitolul „cheltuieli”.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.