Pui gratinat în sos marinară

0



Timpi de preparare:
Timp de preparare: 10 min
Timp de gătire: 25 min
Gata în: 35 min
Ingrediente:
900 gr. piept de pui dezosat
400 gr. sos marinara
200 gr. parmezan
2 ouă
făină, pesmet
ulei vegetal
sare, piper, oregano, busuioc după gust
Mod de preparare:
Feliază pieptul de pui și bate-l ca pentru șnițele. Separat, într-un bol, bate ouăle cu condimentele (puse după propriul gust). Dă bucățile de pui prin făină, ou și pesmet. Prăjește-le în tigaie câte 3 minute pe ambele părți, până se rumenesc ușor.
Pe fundul unei tăvi care nu lipește întinde un strat de sos marinara. Umple tava cu bucățile de pui rumenite. Dacă simți nevoia, mai asezonează. Rade parmezan și din belșug pe deasupra (este bun și cel deja ras, dar gustul e mult mai puternic dacă o faci tu pe loc), astupând complet stratul de carne.
Dă la cuptor 15-20 de minute, până parmezanul se topește și puiul se pătrunde.