Sâmbătă piteştenii au avut parte de un spectacol incendiar, fiind vorba de prima ediţie a ”Fireball Festival”, un adevărat maraton de muzică şi artişti de top. Organizat în parteneriat cu Primăria Piteşti, festivalul a avut loc în parcul Lunca Argeşului. Puţini sunt cei care ştiu că cea care a iniţiat acest proiect și l-a făcut posibil, este cunoscuta artistă argeşeancă, Julianne P., nimeni alta decât fiica solistei Cristina Turcu Preda. Julianne P. ,alături de partenerii săi, a dorit să ofere tinerilor din Piteşti o modalitate de a se distra acasă, fără să fie nevoiţi să meargă în alte oraşe din ţară la festivaluri de muzică.
Hermes Total Events a organizat, în parteneriat cu Primăria Municipiului Pitești, ”Fireball Festival”, prima ediție în Romania, la Pitești! Sâmbătă, în Parcul Lunca Argeșului, pe scenă au întreţinut atmosfera de 10 artiști de top din industria muzicală electronică, Hip-Hop, Pop, Reggaeton: Grasu XXL, MIRA, Mario Fresh, Vali Bărbulescu, LUZ, Jimmy Dub, Dave Andres, Julianne P, Alex Khaled și DJ LUCKY WINNER al Fireball Competition 2021.
Vrem să extindem festivalul în România
Ideea de a organiza un festival „acasă” i-a venit Juliannei P., din dorinţa de a oferi tinerilor argeşeni propria variantă de distracţie. Organizator al evenimentului, artista a acordat un interviu vorbind despre proiectul iniţiat în oraşul natal. Solista spune că acesta este doar începutul, ”Fireball Festival” urmând să devină tradiţie în Piteşti.
Cum ţi.-a venit ideea organizării unui festival la Piteşti?
-Eu organizez spectacole şi cânt, am şi partea artistică fiind moştenire… (n.r făcea referire la mama ei, cunoscuta solistă Critistina Turcu Preda). Eu m-am tot dus la festivaluri mari şi mi-am dorit să vină ziua în care să ajung şi eu să pornesc de la ceva mic şi să ajung acolo. M-am întâlnit cu ceilalţi trei parteneri ai mei, pentru că suntem patru organizatori şi am creat conceptul acesta. Am zis că dacă tot m-am născut în Piteşti, şi nu există la noi aşa ceva, să aducem tineretului ceea ce se caută, pentru că nu găsesc aici. Să nu fie nevoiți să bată ţara-n lung şi.-n lat ca să se distreze când se pot distra şi la ei în oraş. Am zis să rămână o tradiţie pentru Piteşti festivalul acesta şi să-l facem anual. La anul dorim să fie pe trei scene şi să fie frumos.
Cam cât a durat organizarea festivalului?
-Ca şi timp, au fost în total vreo 5 luni. Două luni de muncă, efectiv, şi alte trei de făcut planuri.
Ce costuri a implicat, să aduci la Piteşti atâția artiști, scenă, sunet, lumini, etc.
-Costurile au fost foarte mari. Nu vreau să dau sume că nu este cazul. Toată lumea, chiar şi cei care nu sunt în industrie, ştiu preţurile artiştilor şi deja cred că nu mai avem de ce să comentăm.
A fost pe măsura aşteptărilor tale?
-Sincer mă aşteptam să avem mai mult public. Din păcate COVID-ul ne-a limitat la un anumit număr de persoane. Am ajuns în scenariul roşu şi ne-a încurcat, fiind limitaţi, Se făcea accesul numai pe bază de certificat COVID, test, etc. Ne încurcă povestea asta cu coronavirusul pe noi toţi, în viaţa de zi cu zi.
Ai fost mulţumită? Era loc de mai bine?
– Întotdeauna e loc de mai bine. Ne dorim ca pe viitor să fie şi mai bine.
Cine te-a sprijinit să organizezi ”Fireball Festival”?
-Ţin să mulţumesc, în mod deosebit, celor care s-au implicat în organizare. Domnului primar al Piteştiului, Cristian Gentea, city managerului Lucreţiu Tudor, Cristinei Munteanu, Consiliului Local al Primăriei Piteşti, celor care s-au ocupat de pază de securitate, MSS, Poliţia Locală, Poliţia naţională, Jandarmeria şi nu în ultimul rând tuturor sponsorilor.
Ai să le transmiţi ceva cititorilor?
-Să fie cu ochii pe mine că voi lansa alte piese noi şi să sperăm că o să reuşim toţi să facem ceva frumos pentru Piteşti şi nu doar pentru Piteşti pentru că vrem să extindem festivalul în România. M.Sandu