Timpi de preparare:
Timp de preparare: 10 min
Timp de gătire: 30 min
Gata în: 40 min
Ingrediente:
1 legătura pătrunjel
1 căpățână usturoi
1 ceapă
1 ardei
sare și piper
boia
cimbru
100 ml ulei
35 ml sos de soia
200 ml bere blondă
1 pui
70 gr. unt
Mod de preparare:
Spălați puiul, tăiați-l în bucățele medii și tamponați-l ușor să se usuce. Într-un castron mediu îl condimentăm cu sos de soia, sare, piper și boia (și cimbru, dacă alegeți să puneți). Lăsăm la rece o oră.
Tăiem solzișori ceapa și ardeiul. Încingem ceaunul, punem uleiul și untul. Scoatem din frigider puiul și îl adăugăm în ceaun. Lăsăm să se rumenească timp de 10 minute, la foc mic, cu capacul pus. După cele 10 minute amestecăm și adăugăm berea (alcoolul din ea se evaporă, dar carnea rămâne fragedă), ceapa și ardeiul.
Urmează alte 10 minute în care carnea trebuie să stea la foc mic, pentru a se întrepătrunde aromele. Amestecați și adăugați căpățâna de usturoi – jumătate pisată, jumătate tăiată în bucăți. Amestecăm, acoperim și mai lăsăm pe foc 1-2 minute. Mărunțim pătrunjelul, îl presărăm peste bucățile de carne și închidem focul, lăsând ceaunul acolo cu capacul pus, cel puțin 5 minute până la servire.