FC Argeș – Dinamo în Optimile Cupei

0



Federația Română de Fotbal a efectuat ieri tragerea la sorți a meciurilor din faza optimilor de finală ale Cupei României, ediția 2021-2022.


În optimi s-au calificat două echipe din Liga 3, Minaur Baia Mare și ACSO Filiași, patru din Liga 2, Dunărea Călărași, Politehnica Timișoara, FC Buzău, FC Hermannstadt și zece din Liga 1, FC Voluntari, U Craiova 1948 SA, Rapid, Campionii FC Argeș, Chindia Târgoviște, Gaz Metan Mediaș, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, FCSB, Dinamo și Universitatea Craiova. Meciurile se dispută în jurul datei de 27 octombrie, într-o singură manșă, eliminatorie, pe terenul echipelor care s-au clasat mai slab în sezonul trecut.
În această fază a competiției, singura echipă argeșeană rămasă în cursă, FC Argeș va juca cu Dinamo. Partida se va desfășura la Pitești, la o data ce va fi stabilită ulterior de FRF. Cele două echipe s-au întâlnit și în campionat acum o lună. Astfel, piteștenii au învins cu 2-0 în deplasare, însă de atunci, cîinii roșii și-au schimbat antrenorul, locul lui Bonetti fiind luat de Mircea Rednic, de la care se așteaptă să redreseze echipa.

Cum s-a efectuat tragerea la sorți

Tragerea la sorți a optimilor Cupei României s-a desfășurat ținând cont tot de urne, cum s-a întâmplat și la stabilirea meciurilor din 16-imi. Componența celor două urne a fost decisă pe baza echipelor calificate în sezonul trecut în faza optimilor. Formațiile calificate atunci în 8-imi și prezente acum în competiție au făcut parte din Urna A la tragerea la sorți, iar restul au fost repartizate în Urna B.

Acum, în 16-imi, dacă o echipă care a fost în Urna B a eliminat o echipă din Urna A, atunci aceasta i-a luat locul în Urna A.

Au fost și cazuri în care echipele din Urna B au avut meci direct (Șomuz Fălticeni – FC Voluntari, Farul – Sepsi OSK, FC Buzău – Acadenica Clinceni, CS Mioveni – Rapid, CA Oradea – FC Hermannstadt), astfel că acestea au făcut parte în continuare, la următoarea tragere la sorți, tot din Urna B. Au urcat în Urna A din Urna B echipele: Campionii FC Argeș, ACSO Filiași, Minaur Baia Mare, U Craiova 1948 SA.
Echipele calificate în optimile Cupei României și componența urnelor:

■ Urna 1: FCSB, Universitatea Craiova, Chindia Târgoviște, Gaz Metan Mediaș, Dinamo, Dunărea Călărași, Politehnica Timișoara, Campionii FC Argeș, ACSO Filiași, Minaur Baia Mare, U Craiova 1948 SA.
■ Urna 2: FC Voluntari, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, FC Hermannstadt, Rapid, FC Buzău.

S-au grupat echipele din Urna A cu echipe din Urna B (cinci jocuri) şi, în continuare, cele șase echipe rămase în Urna A au fost grupate între ele (trei jocuri). S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.