Timpi de preparare:
Timp de preparare: 10 min
Timp de gătire: 20 min
Gata în: 30 min
Ingrediente:
4 bucăți de piept de pui; 250 gr. ciuperci; 250 ml supă de pui; 3 căței de usturoi tocați; 2 cepe roșii mici sau 3 cepe verzi; 2 linguri ulei de măsline; 2 linguri de unt; 80 g smântână pentru gătit; sare, pătrunjel (sau busuioc), cimbru, boia (iute, de preferat) și piper după gust
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Bate ușor puiul ca pe șnițele și taie-l cum vrei. Combină supa de pui cu usturoiul pisat și condimentele. Călește ciupercile în 1 lingură de ulei 3-4 minute, într-un vas pe care îl vei putea băga și la cuptor. Scoate-le, adaugă cealaltă lingură de ulei și prăjește puiul 2-3 minute pe fiecare parte. Scoate puiul, micșorează flacăra, adaugă ceapa tăiată și supa de pui condimentată, amestecă bine ca să combini cu ce a rămas pe fundul vasului. Lasă-l pe foc 8-10 minute să scadă și să se îngroașe, amestecând ocazional. Dă de pe foc, adaugă untul, amestecă și adaugă smântâna și ciupercile. Amestecă, dă pe foc 30 de secunde (nu lăsa să dea în clocot), dă de pe foc, adaugă puiul și toarnă cu lingura din sos peste el. Bagă la cuptor 8-10 minute, presară extra busuioc sau pătrunjel proaspăt deasupra și servește.