Patroană acuzată de evaziune fiscală!

0



O femeie de afaceri, în vârstă de 48 de ani, din Bucureşti, care deţine o societate în Argeş, urmează să fie trimisă în judecată sub acuzaţia de evaziune fiscală. Oamenii legii o suspectează că ar fi înregistrat în contabilitate zeci de facturi fictive cu intenţia de a deduce TVA şi a plăti impozite mai mici.


Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au cercetat-o pe C.I., de 48 de ani, din București, administrator și asociat unic al S.C. C.E.P. S.R.L, după ce ANAF a sesizat autoritățile că mai multe facturi înregistrate în contabilitate nu corespund realităţii. Din cercetări, s-a stabilit că în cursul anului 2013, în evidența contabilă a societății, bureşteanca a introdus 59 de facturi fiscale, având ca obiect achiziția fictivă de materiale de construcție. Prejudiciul adus bugetului de stat este de aproape 70.000 de lei, din care aproximativ 15.000 de lei reprezintă impozit pe profit și aproximativ 55.000 de lei reprezintă TVA. Pentru a acoperi paguba, anchetatorii au instituit sechestru asigurator asupra bunurilor inculpatei.

Dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată sub acuzaţia de evaziune fiscală în formă continuată. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.