Reținuți pentru sclavie la Berevoești!

0



Berevoeşti, cel mai important caz de sclavie care a îngrozit România, revine în atenţie! La mai bine de 5 ani de la una dintre cele mai cumplite descoperiri ale autorităților, când poliția a găsit în comuna amintită zeci de oameni ținuți în prizonierat și puși să muncească și să cerșească, a fost scos la iveală un alt caz. Doi soţi, de 32 de ani, respectiv 21 de ani au fost reţinuţi de procurorii DIICOT fiind acuzaţi că au exploatat trei persoane. Ancheta oamenilor legii dovedeşte că niciodată nu este prea târziu când cei care comit fărădelegi trebuie să plătească pentru greşelile lor.


În vara lui 2016, sute de jandarmi și mascați au identificat și salvat zeci de persoane care erau traficate în mai multe case din comuna Berevoești. Conform anchetatorilor, mai multe grupuri infracționale din Berevoești au recrutat 40 de persoane, pe care le-au constrâns la munci casnice și cerșetorie, pe parcursul mai multor ani. Cei mai mulţi dintre ei au fost condamnaţi pentru faptele lor. Încă de pe atunci, oamenii oamenii legii aveau indicii cum că soţii Crinu B. 35 ani, Mihaela Florina G. 21 de ani, au exploatat trei persoane fără adăpost, folosind aceleaşi metode ca stăpânii de sclavi. Mai mult de atât, tânăra provine dintr-o familie în care tatăl şi fraţi de-ai săi, proprietari de sclavi, au fost reţinuţi şi condamnaţi. Cum s-ar spune, ce a văzut în familie a făcut şi ea!

Folosiți la muncă în gospodărie

„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal, privind săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane, punând în executare 2 mandate de aducere. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014-2016, acestea ar fi recrutat, prin constrângere, trei victime, pe care le-ar fi transportat și adăpostit în locuința lor, situată în județul Argeș, iar ulterior, le-ar fi exploatat, atât în gospodărie, cât și la exploatarea de material lemnos, pe care l-ar fi valorificat și și-ar fi însușit, în totalitate, sumele de bani obținute. Cele două persoane, respectiv un bărbat de 35 de ani și o femeie, de 21 de ani, ambii din județul Argeș, au fost aduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, unde, după administrarea probatoriului, au fost reținute, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie dispuse măsuri preventive. La activități au participat polițiști ai Secției de Poliție Rurală Schitu Golești și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș”, anunţă IPJ Argeş.

5 ani de căutări

La percheziţiile care au fost făcute în 2016, la locuinţa celor doi nu au fost găsite victime deşi, din timpul investigaţiilor dar şi ulterior, de la martori, s-a aflat că au exploatat trei persoane, toate fără adăpost. Oamenii legii au căutat victimele ani de-a rândul. Cei trei, erau cerşetori şi erau împrăştiaţi în diverse zone, neavând domiciliu stabil. Când au fost găsiţi, au fost audiaţi şi au povestit ororile prin care au trecut fiind supuşi, de cei doi, la diverse munci, loviţi, înfometaţi şi umiliţi. Luni când li s-a adus la cunoştinţă acuzaţiile suspecții nu au negat. Aceştia chiar au reacţionat în mod surprinzător, spunând că mai bine ar fi fost să fie arestaţi odată cu ceilalaţi, că până acum ar fi ispăşit o parte din pedeapsă şi ar fi putut să obţină eliberarea condiţionată.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.