A sfârşit de la o lumânare!

0



În aşteptarea sfintei sărbătorii a Cuvioasei Maici Parascheva, o piteşteancă a lăsat o lumânare aprinsă. Asta i-a adus sfârşitul! Apartamentul a luat foc iar femeia, în vârstă de 79 de ani, a fost găsită de pompieri, moartă în casă! 


În jurul orei 4.30 pompierii piteşteni au fost alertaţi că a izbucnit un incendiu într-un apartament din cartierul Trivale. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje. De cum au intrat în locuinţa care ardea, pompierii au găsit-o pe proprietara în vârstă de 79 de ani, în stare de inconştienţă. Elena F. era căzută în uşa dormitorului. Acolo şi-a găsit sfârşitul, cel mai probabil în încercarea de a ieşi din casă. A fost preluată de un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă, fiind supusă manevrelor de resuscitare. „ În noaptea de 13 spre 14 octombrie a.c., în jurul orei 04:30, polițiștii piteșteni au fost sesizați cu privire la producerea unui incendiu la o locuință din cartierul Trivale. Imediat, la fața locului s-au deplasat echipaje de poliție, care au sprijinit intervenția pompierilor argeșeni pentru limitarea urmărilor și stingerea incendiului, evaluând locatarii și stabilind un perimetru de siguranță pentru desfășurarea acțiunii de stingere. În cadrul acțiunii, în imobil a fost identificată o femeie de 79 de ani, proprietară a locuinței, căreia i-au fost efectuate manevre de resuscitare, dun păcate fără rezultat.În cauză, a fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și ucidere din culpă. Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, cauza decesului urmând să fie stabilită în urma efectuării autopsiei. ”, a precizat Florin popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.

A ars holul și o debara

În timpul intervenţiei incendiul a fost localizat și lichidat rapid și nu s-a impus evacuarea locatarilor. A ars o debara și bunuri de pe pe holul apartamentului, cu degajare mare de fum în locuință și pe casa scării blocului. Balconul şi alte încăperi ale apartamentului au fost afectate de fumul dens. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului o lumânare lăsată aprinsă, care a intrat în contact cu un material textil sau lemnos, după cum a precizat Ionuţ Tunaru, purtător de cuvânt al IPJ Argeş. Se pare că piteșteanca, o femeie credincioasă a lăsat lumânarea aprinsă în timpul nopții știind că joi este mare sărbătoare. M.S.