Duminică, o scrisoare anonimă a fost transmisă de un grup de angajați din cadrul Teatrului Alexandru Davila către redacția noastră și a altor reprezentanţi ai presei. Salariații se plângeau de faptul că în instituție sunt mai mulți angajați bolnavi de coronavirus și cu toate acestea, managerul Felix Goldbach ar fi făcut presiuni asupra lor pentru ca aceste cazuri de infectări să nu fie făcute publice. În aceeaşi scrisoare, autorii precizau că în incinta teatrului nu s-au luat măsuri de prevenţie.


După ce aceste acuzații au fost făcut publice, Prefectura Argeș a cerut să fie făcute verificări la Teatrul Alexandru Davila. Reprezentați ai Direcției de Sănătate Publică au mers în control luni. Marți, a fost chemată conducerea Teatrului Alexandru Davila la sediul DSP, să prezinte mai multe documente. După control a fost întocmit raportul acesta fiind înaintat Prefecturii Argeș.

Dezinfectant neavizat de Ministerul Sănătăţii

„Potrivit raportului DSP Argeş, în urma controlului efectuat la Teatrul Alexandru Davila, luni s-a constat că nu se află în derulare spectacole iar personalul găsit în instituţie nu era numeros. Toi cei prezenţi purtau mască de protecţie. S-a constatat că în cadrul instituţiei au fost stabilite circuite funcţionale cu marcaje şi uşi separate. Poziţionarea pe scaune era potrivit normelor, unul ocupat, unul liber. În dispensere exista dezinfectat însă, produsul nu era unul avizat de Ministerul Sănătăţii. De asemenea deţinea termometru non-contact”, a precizat subprefectul cu atribuţii de prefect, Lucian Ionescu.

5 infectaţi, 2 contacte

În privinţa salariaţilor infectaţi cu SARS CoV-2 Direcţia de Sănătate Publică a constatat că într-adevăr sunt mai mulţi bolnavi. „ S-a constatat că sunt 5 salariaţi depistaţi pozitiv: 2 actori, 1 economist, un referent salarizare, 1 din cadrul biroului de marketing. Toţi aceştia se află în carantină la domiciliu. Alţi doi angajaţi, se află, de asemenea, în carantină fiind contacte ale unor persoane confirmate pozitiv. Ultimul spectacol a avut loc pe data de 16 octombrie şi au fost prezenţi în sală 9 spectatori. Actorii din distribuţia spectacolului nu sunt confirmaţi cu SARS CoV-2” a mai precizat Lucian Ionescu, în urma raportului DSP.

Urmează şi alte controale

Ca urmare a controlului reprezentanţii DSP au impus să fie făcute operaţiuni de denzifecţie în instituţie, şi a recoamndat Serviciului de Medicină a Muncii să evalueze situaţia şi să anunţe DSP dacă vor apărea noi cazuri de coronavirus. S-a dispus achiziţionarea de biocide avizate. De asemenea a fost dată o amendă în valoare de 1.600 lei angajatului responsabil cu aprovizionarea care a achiziţionat produsul dezinfectant neconform. Direcţia de Sănătate Publică Argeş a anuţat că va face şi alte controale la Teatrul Alexandru Davila urmând a se stabili dacă au fost puse în aplicare măsurile impuse. M. Sandu


Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.