A amenințat 4 polițiști cu o butelie!

0



Instanța a dat sentința privind un bărbat din comuna Poiana Lacului, care a amenințat 4 polițiști cu o butelie ca să scape de amendă. Bărbatul a primit câte o pedeapsă pentru fiecare dintre oamenii legii și are de plătit daune morale la trei dintre agenți, după ce unul a refuzat să se constituie parte civilă.


În noaptea de 14 spre 15 noiembrie anul trecut, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului, au făcut filtru rutier pe raza aceleiași localități, verificând deplasările pe timp de noapte dat fiind carantina impusă prin măsurile anti-covid de la acea vreme. Au făcut semnal de oprire unui autoturism condus de Ionuț G., de 33 de ani, din Poiana Lacului, dar în loc să oprească, acesta a accelerat. Echipajul a pornit pe urmele sale, urmărindu-l până la locuința sa. Acolo Ionuț G. a intrat în curte și a început să se certe cu oamenii legii. Pentru că încălcase măsurile, acesta încercat să-i convingă să nu-l amendeze. La un moment dat, bărbatul a ieșit pe poartă, și agitând o butelie de aragaz i-a amenințat pe oamenii legii că va provoca o explozie. A început să arunce cu pietre către agenţi și autospecialele lor. A fost imobilizat cu greu, fiind dus la audieri, pe numele său fiind întocmit dosar penal sub acuzația de ultraj.

Condamanare cu suspendare

A fost trimis în judecată în ianuarie 2021, iar în timpul procesului inculpatul a cerut să fie judecat în formă simplificată, recunoscând faptele. Astfel judecarea s-a derulat în numai două ședințe ulterior fiind dată pronunțarea. Ionuţ G. a fost condamnat la patru pedepse de câte 6 luni închisoare pentru ultraj, câte una pentru fiecare dintre cei patru oameni ai legii prezenți la fața locului la momentul incidentului. „Contopeşte pedepsele principale anterior menţionate, constată că cea mai grea este aceea de 6 luni închisoare la care adaugă 1/3 din totalul celorlalte şi stabileşte pedeapsa rezultantă de 1 (unu) an închisoare”, este decizia judecătorilor. Magistraţii au dispus suspendarea pedepsei pe un termen de încercare de 3 ani. Inculpatul are obligaţia să presteze muncă neremunerată timp de 120 de zile la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş sau Primăria comunei Poiana Lacului. În cadrul procesului trei dintre cei trei poliţişti s-au constituit părţi civile, iar instanţa a admis cererea lor, Ionuţ G. având de plătit celor trei 15.000 lei, daune morale. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. Bărbatul nu se află la primul conflict cu legea. În prima săptămână a lunii octombrie, cu puţin înainte să fie condamnat, Ionuţ G. a fost arestat preventiv pentru tâlhărie calificată şi tentativă la tâlhărie calificată. Acesta a mers la fosta concubină, care se afla la sora ei, s-au certat şi a lovit-o furându-i geanta cu acte şi 500 lei. Femeia l-a reclamat la Poliţie şi s-a refugiat la o altă soră. În timpul nopţii bărbatul s-a dus după ea şi acolo, încercând să-i ia cu forţa telefonul mobil. A fost reţinut, ulterior fiind arestat preventiv. Bărbatul se afla sub control judiciar când a comis faptele. Acesta mai este judecat şi într-un dosar de loviri şi alte violenţe.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.