Timpi de preparare:
Timp de preparare: 15 min; Timp de gătire: 30 min; Gata în: 45 min
Ingrediente:
1 pachet (250 g) paste (la alegere, fierte și scurse); 2 bucăți piept de pui; puțină făină; 2 ardei grași, tăiați fâșii; 1 ceapă roșie, tăiată fâșii; 5-10 căței de usturoi, ușor copți *Opțional: ulei Pentru sosul alb: 3 linguri unt; 2 linguri făină; 80 ml lapte fierbinte Pentru sosul Scampi: 3 linguri unt; 3 căței de usturoi pisați; 1/2 linguriță fulgi de ardei iute; 2 lingurițe coriandru; 1 linguriță oregano; 1/2 linguriță busuioc; sare și piper după gust; 70 ml vin alb; 230 ml supă de pui
Mod de preparare:
Începem cu sosul alb. Topește la foc mic untul într-o crăticioară. Adaugă făina, amestecă bine și gătește timp de 2 minute, la foc mediu, amestecând continuu. Adaugă laptele fierbinte încețișor și amestecând continuu (ai grijă să nu se formeze cocoloașe). Dă deoparte. (Mai târziu, să ai grijă ca sosul alb să fie fierbinte când îl adaugi celui scampi). Trecem la sosul scampi. Topește untul la foc mic. Adaugă untul și condimentele. Gătește timp de 2 minute. Adaugă încet vinul și supa de pui, amestecă până la omogenizare. Lasă-l așa timp de 15 minute, amestecând din când în când. Adaugă o pătrime din sosul alb (încălzit, nu uita!) și mai lasă un pic pe foc până se îngroașă ușor. Pune pastele la fiert. Bate ușor bucățile de pui, taie-le cât vrei tu de mari (le poți și lăsa așa), dă-le prin făină și prăjește-le până se rumenesc ușor. Adaugă ardeii și ceapa și sotează totul până când se face puiul de tot. Adaugă sosul și lasă totul să se facă, timp de 5-10 minute.