Două focare noi de pestă porcină în Argeș

0
1



În ultimele două săptămâni în județul Argeș au apărut două noi focare de pestă la porcii domestici. Acestea au fost descoperite la Slobozia în exloatații comerciale.


Astfel, în momentuș de față situația evoluția pestei porcine africane, pe teritoriul județului Argeș, la porcii domestici este următoarea: # Focare active: 3 focare active de pestă porcină africană la porcii domestici în exploatații comerciale (localitatea Slobozia, comuna Slobozia ), 1 focar activ de pestă porcină africană la porcii domestici în exploatație comercială Tip A (localitatea Ciocești, comuna Bârla) # Focare stinse: 51 focare stinse de pestă porcină africană la porcii domestici în exploatații nonprofesionale, 7 focare stinse de pestă porcină africană la porcii domestici în exploatații comerciale, 4 focare stinse de pestă porcină africană la porcii domestici în exploatații comerciale de Tip A. În schimb, situația evoluției pestei porcine africane, pe teritoriul județului Argeș, la porcii mistreți a rămas deschimbată. În momentul de față sunt următoarele Focare active: 21 cazuri de pestă porcină africană la porcii mistreți din fondurile de vânătoare: F.V. 25 Grădiștea, F.V. 24 Mâzgana, F.V. 18 Râul Târgului, F.V. 29 Trivale, F.V. 2 Șuici, F.V. 7 Curtea de Argeș, F.V. 26 Rădești, F.V. 46 Mozacu – Complex, F.V. 42 Vlăscuța, F.V. 27 Micești, F.V. 10 Mălureni, F.V. 35 Râncăciov, F.V. 44 Furduești, F.V. 13 Corbi, F.V. 28 Dârmănești, V. 19 Câmpulung, F.V. 36 Cârcinov, F.V. 22 Rucăr, F.V. 4 Cumpăna, F.V. 37 Topoloveni, F.V. 20 Stoenești, care în prezent sunt active, 1 caz de pestă porcină africană la porcii mistreți din complex de vânătoare: Complexul de Vânătoare Mistrețul Sălătrucu care în prezent este activ.

DSV în alertă maximă

“Vă reamintim că, pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice și sălbatice, cu evoluție rapidă și mortalitate de 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc.
Având în vedere evoluția focarelor de pestă porcină africană pe teritoriul Romaniei, Direcţia Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș este în stare de alertă maximă” a transmis directorul DSVSA Argeș, Sorin Sorescu.  S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.