Adrian Miuțescu și toți oamenii lui Orban ar putea avea probleme

3

  • Din punctul meu de vedere



Pun și eu o întrebare ca să știu cu cine stau de vorbă: atunci când vă spuneam că înjurăturile lui Klaus Iohannis și ale liderilor PNL la adresa PSD sunt vrăjeală, de ce mă făceați albie de porci ?


Nebun, vândut, cretin, jigodie, morții mamei, toți sfinții, copil, nevastă, de ce a fost nevoie să pierdeți vremea cum asemenea insulte ? Plus că în acest mod se pierde ceva și din suflet.
După cum se poate observa cu ochiul liber, din momentul în care creștin – democrații au lăsat locul social – democraților, în Germania, PSD nu doar că este curat și uscat, dar chiar poate fi o bună soluție la guvernare.
„PNL nu va negocia cu cel mai mare dușman al poporului român. A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român.
Orice soluție pentru situația în care ne găsim astăzi trebuie negociată în coaliția de guvernare, nu în afara ei. Fac apel la responsabilitate, maturitate, pentru că avem decizii importante de luat în perioada următoare.
PNRR va fi aprobat în următoarele săptămâni și trebuie implementat. Trebuie să avem actul normativ pentru compensarea facturilor românilor la finalul anului, legea consumatorului vulnerabil…Soluția e în discuțiile din coaliție”, a afirmat premierul Florin Cîțu, înaintea ședinței liberalilor din Parlament, fix în urmă cu 2 luni.
Acum, PNL negociază cu PSD un posibil guvern împreună.
La rândul său, Iohannis spunea, tot nu de mult:
” Sfidarea PSD-iștilor la adresa românilor e intolerabilă și nu mai poate continua așa”.
Același om este acum gata să boteze un guvern PSD – PNL, ba chiar să desemneze pe cineva de la social – democrați să facă guvernul, după cum e posibil să vedem chiar azi.
S-a pocăit Klaus Iohannis, ori e altceva ? E altceva, anume că în Germania lucrurile s-au schimbat. Ca să vedeți cât de slugarnic este președintele nostru, cum joacă el după cum îi cântă alții.
De obicei, toate păcatele se plătesc pe lumea asta, nu pe lumea cealaltă. Situația a evoluat de asemenea natură, încât Iohannis și PNL au nevoie de PSD pentru a asigura stabilitatea la guvernare solicitată de SUA și de Germania.
Nu îmi aduc aminte ca PSD să fi fost într-o situație mai bună în ultimii zece ani. Nici măcar când a câștigat alegerile cu 47% nu a fost atât de liber să facă jocurile, așa cum este acum acest partid pentru care situația, oricum ar evolua, reprezintă un câștig. Dacă intră la guvernare, are toate avantajele economice și politice, dacă nu intră, are guvernul la degetul mic.
Important este cum fructifică Ciolacu și ai săi aceste oportunități cu care nu se știe când se vor mai întâlni.
X
Pericolul să nu fructifice situația nu e deloc mic. Chiar în momentul în care scriu aceste rânduri, la o terasă semi-închisă din Rm. Vâlcea, doi inși vorbesc tare la o masa vecină, dau telefoane în draci, fac guverne, desfac guverne. Cei doi par a fi de la București și de la PSD. Tonul este unul arogant, auto – suficient. Cu astfel de oameni, PSD riscă să ajungă din nou ciuca bătăilor.
X
Din păcate, pe măsură ce scriu se întâmplă lucruri pe care nu le-am avut în vedere când am început articolului. Dintr-un drept la replică al PNL Argeș aflu că polițiștii judiciari i-au reținut telefonul mobil președintelui Adrian Miuțescu. Iată ce spune filiala județeană a partidului:
” Drept la replică
Președintele PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu:
„Dezmint informațiile prezentate în articolul publicat de Evenimentul Zilei (https://evz.ro/se-platesc-politele-la-liberali-dna-a-descins-la-pnl-arges-presedintele-organizatiei-dus-la-audieri.html ) potrivit cărora la sediul PNL Argeș ar fi descins procurorii Direcției Naționale Anticorupție sau că aș fi fost „luat” de procurorii anticorupție. Aceste informații sunt false!
La fel de false și informațiile referitoare la așa-zisa audiere a mea de către procurorii DNA.
Singura informație reală este aceea că mi-a fost reținut telefonul mobil de către polițiști judiciari. Deși am dubii asupra legalității acțiunii, nu m-am opus pentru că nu am nimic de ascuns. Singura informație pe care am primit-o este aceea că este vorba de o cercetare in rem, fără să mi se aducă la cunoștință că am vreo calitate în această cercetare.
Vă rog să publicați acest drept la replică în același regim de prezentare a informației din articolul inițial.”
Miroase a răzbunare politică. Adrian Miuțescu face parte din tabăra Orban și chiar dacă nu a părăsit grupul parlamentar al PNL (bine a făcut !) ar putea vota și ar putea acționa de acum înainte așa cum îi cântă cel denumit Sică Mandolină, poreclit de mine Jerpelici.
Acum, procurorii i-au dat lui Adrian Miuțescu ceea ce în popor se numește un leac de frică. De acum sunt sigur că președintele liberalilor argeșeni își va număra și pașii, și respirațiile, fiindcă nu te pui cu un Binom pus pe fapte rele.
Din punctul meu de vedere, cred că Adrian Miuțescu nu e deloc genul mafiot, ba chiar nu a prea beneficiat de cei 20 de ani de când face politică.
Numai scandaluri și belele.
X
Închei cu rugămintea adresată tuturor cititorilor mei să interpreteze atent știrile care li se toarnă în urechi de către o mass media nu întotdeauna corectă, de către politicienii manevrați din exterior, direct sau prin statul subteran intern. În loc să piardă vremea cu insulte la adresa unor ziariști, mai bine să încerce să ia ce e de luat de la fiecare. Să contrazici și să înjuri e cel mai simplu dar și cel mai puțin eficient comportament.
X
Nu mă pot abține să nu mă mai mir încă o dată față de situația de la PNL Argeș. Orban l-a insultat pe Iohannis. Iohannis e genul care nu uită și nu iartă. Toți oamenii lui Orban ar putea avea necazuri.
Asta cred.
Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare în zilele de luni și joi)


3 COMENTARII

  1. Iata ca ieri, infirmand cele scrise de dl. Smeoreanu, seful liberalilor argeseni si-a dat demisia din grupul parlamentar PNL (dar nu si-a dat demisia din PNL, la fel ca si ceilalti parlamentari sustinatori ai lui Orban).
    Mesajul e clar:
    – in vreme ce dl. Catu negociaza formarea guvernului din pozitia unui partid cu multi parlamentari,
    grupul sau parlamentar se subtiaza pe zi ce trece

    Cat despre Binom, Statul Paralel si altele asemanatoare, citez si eu din cele scrise in acest articol:
    „… rugămintea adresată tuturor cititorilor mei să interpreteze atent știrile care li se toarnă în urechi de către o mass media nu întotdeauna corectă…”

  2. Un articol corect.
    Am în vedere și faptul că Iohannis, pe cât e de mare (la propriu), pe atât este este de pro…german dar și șovăielnic (era să zic servitor): ar vrea și cu americanii!
    ,,Cel denumit Sică Mandolină, poreclit de mine Jerpelici”, pomenit acum, era în 30 septembrie (,,Uluitoarea semnificație istorică a congresului PNL”) ,,al treilea om în Stat” iar ,,peste 1800 de membri PNL, în frunte cu președintele lor din acel moment pe nume Ludovic Orban, s-au smuls din minciună și au rostit adevăruri de care societatea românească avea nevoie”.
    Morala: D’aia n-are ursul coadă!

Comentariile sunt închise.